x
Jens K: Skarpladte Drømme

Jens K
Skarpladte Drømme

ANMELDELSE: Barndomsglimt giver liv til sangene

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 01.11.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Jens K er en af de sangere og sangskrivere, der lever i udkanten af den etablerede musikscene. Han har nu udgivet fem album, og hvis du aldrig har hørt om ham, så er du bestemt ikke den eneste. Og derfor er det også al ære og respekt værd, at Jens K insisterer på at udgive dansksproget musik, der har noget på hjerte. Og helt uagtet af, at nærværende anmelder både har kaldt ham talentfuld for senere helt at afskrive ham.

Skarpladte drømme laver Jens K en del flashbacks til barndommen, og sangene bliver en slags erindringer i scrapbogsform, fordi han leger med de enkelte sætninger frem for at sætte den store fortælling op. Og det lykkes rigtig godt på albummet, der med en let kølig og distanceret rock spiller op til drømmene og alt det, der langsomt er forsvundet i erindringens tåger.

Det er måske ikke de store sange og en musik, der blæser dig omkuld, men nogle gange er mindre bare mere værd, og her rammer Jens K plet med de fine ”Sport, nazisme og biler” og ”Et enkelt blad i vinden”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA