x
James Arthur: YOU

James Arthur
YOU

ANMELDELSE: Fanget i en tidslomme med lyden af 00'erne

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 18.10.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

Engelske James Arthur er beviset på, at der indimellem kommer dygtige musikere ud af talentprogrammer. I 2012 vandt singer-songwriteren den niende udgave af det britiske X Factor og ramte efterfølgende hitlisterne med raketfart. YOU er tredje udgivelse fra Arthurs hånd, og det er et album, der har været længe undervejs. Førstesinglen ”Naked” udkom i slutningen af 2017 og er efterfølgende blevet fulgt op af adskillige numre inden den endelige albumudgivelse i oktober 2019.

Albummet dyrker tungsindet og det knuste hjerte, og der er skruet ekstra godt op for de sørgmodige strygere og de langsomme melodier for at understrege albummets alvorlige karakter. Hvis man, som undertegnede, er lidt af en sucker for melankolsk popmusik, og har krænget sit hjerte ud til 00’ernes mange singer-songwriters, vil sangene på YOU føles trygge og hjemlige – for de lyder akkurat, som alle mænd med guitar eller klaver lød for 15 år siden. Nummeret ”Marine Parade” kunne lige så vel have været med James Morrison, mens guitarspillet på ”Cars Outside” har en snert af Oasis’ ”Wonderwall”.

Det er ikke, fordi det fejler noget. Slet ikke. Men følelsen af at være fanget i en musikalsk tidslomme med lyden af 00’erne er til stede. Originaliteten på det 17 track lange album er svær at få øje på, og selvom der undervejs er nogle små perler såsom balladen ”Quite Miss Home”, kunne James Arthur med fordel have kigget lidt mere ind i fremtiden og skævet lidt mindre til fortiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA