x
Bruce Springsteen: Western Stars - Songs From The Film

Bruce Springsteen
Western Stars - Songs From The Film

Springsteen-da capo – efter fire måneder

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 25.10.2019
Anmeldt af
Henrik Friis

Blot fire måneder er gået, siden Bruce Springsteen udgav 60’er-western/pop-tilbageskuende og orkesterdominerede Western Stars – med nogle af de bedste karakter-sange, han har skrevet længe om hårde skæbner på livets vej. Når han nu udgiver samme numre og i samme rækkefølge, skyldes det en film af samme navn, der er på vej med bossen, optaget i en gammel lade i New Jersey, hvor det hele er indspillet live med kor, lille band, stort orkester og et meget sparsomt publikum.

I filmen binder Springsteen det hele sammen med fortællinger om livet, men dette er udelukkende et soundtrack-album, og da sangene groft sagt spilles i original-arrangementerne, er forskellene små: De helt tyste numre er lidt mindre indestængte og intime (synd), de mere sukrede Roy Orbison-forsøg bliver luftet her og klistrer lidt mindre (heldigvis), mens der er plads til en lille piano-solo her, og en millimeter mere pedal-steel eller kor dér. Proft udført. Men også uden at sangene har været på landevejen og har fået nyt liv og nye drejninger.

Så valget er svært, for man behøver ikke begge. Mit lod falder i originalens skål – bl.a. fordi det svulstige punktum med en kopi af Glen Campbells Rhinestone Cowboy slet ikke pynter på den nye udgivelse. Dén havde haft godt af en ægte personlig fortolkning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA