x
Mø: Walshy Fire Presents: MMMMØ - The Mix


Walshy Fire Presents: MMMMØ - The Mix

Ungt og utålmodigt opsamlingsmix

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 01.11.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Der er tydeligt mange hensigter med Walshy Fires sammenkog af Møs karriere. Streaming har eksempelvis ændret vores poppede lyttevaner til noget hurtigt og gerne i store mængder, og derfor giver det mening at reducere nogle hits til kernen af vers-omkvæd-vers-omkvæd eller mindre. Således forbliver Mø også en del af verdens bevidsthed om kunstigt alternative popstjerner, der a la Charli XCX lader som om, deres pop er bedre end de gængse boybands og polerede kommercielle sangstjerner.

MMMMØ får på imponerende vis den mere kantede, traditionelle Mø til at flyde sammen med den Mø, der gerne ville optræde i amerikanske talkshows. Med sært indtrængende "Major Lazer"-råbende samples bliver vi guidet fra "Pilgrim" til "XXX 88", der ganske vist er hjulpet på vej af Lazer-frontmand Diplo. Sært, at "Lean On" ikke optræder i det store Mømegamix, når hendes musik skal gøres til reklamesøjle for verdens største edm-gøglere. Det var til at forstå, hvis det ikke var for gæsteoptrædener på Snakehips' "Don't Leave" og XCX's undervældende og mildt irriterende "Porsche".

Den nye single "On & On" er noget af det bedste og mest Mø, som Mø har lavet i nyere tid. Drilske samples, hæs vokal og ikke mindst et ørehængende omkvæd, der står stærkt for sig selv og ikke kun leder frem til endnu et DJ Snake-hook. Den hæse frasering er desværre langt fra nok til at legitimere et intetsigende Smashing Pumpkins-cover. 

Walshy Fires mix virker generelt for uambitiøst og bliver særligt kedeligt mod udgivelsens sidste halvdel, hvor Møs mere substantielle numre er skudt af, og vi efterlades med nogle meget enfoldige eller overfladiske popnumre, som "Final Song", der efterhånden er blevet Møs "Køb Bananer". 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA