x
Rasmus Seebach: Tak for turen

Rasmus Seebach
Tak for turen

Det er tid til at trykke på stopknappen

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 08.11.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

Der er ikke noget som at fejre sig selv og sine bedrifter, og det er nøjagtigt, hvad Rasmus Seebach gør på sit nye album Tak for turen, der markerer tiårs-jubilæet for sangerens debutalbum. Det nye album er delt i to og består mestendels af gamle kendinge samt en ep med en håndfuld nye numre, som denne anmeldelse tager sit udgangspunkt i.

Uanset om man er til Seebach eller ej, må man anerkende, at han har fat i en eller anden form for lang ende. Hans musik hitter, og hans koncerter er velbesøgte. For mig er det dog stadig en gåde, hvilken lang ende det er, hr. Seebach har fat i, og hvordan hans pladderromantiske udgivelser kan blive ved med at stryge til tops.

I og for sig passer de nye tracks rigtig fint til sangerens øvrige musikalske linje og bagkatalog, og der skal ikke mange gennemspilninger til, før de fem numre, herunder singlen ”Love Song” klæber fast til hjernen. Desværre skyldes det primært den minimale udvikling i Seebach-land, der betyder, at Tak for turens nye sange lyder præcis som alle de gamle, og stilmæssigt kunne de ligeså vel være udgivet i 2011 eller 2015 som i 2019.

Der er stilstand på sangskriverfronten, og efter ti år med mere eller mindre samme sang i et utal af versioner er det måske på tide, at hitmageren tør balancere lidt mere på kanten. På dette album står klichéerne i kø, og der er ingen mod eller dristige valg, hvilket betyder, at det hele ender med at lyde nøjagtigt, som det plejer, og selv ikke den ellers gode produktion kan rette op på det faktum.

Tak for turen, Rasmus, jeg står af her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA