x
Dan Turèll og Halfdan E.: Telefon til afdøde

Dan Turèll og Halfdan E.
Telefon til afdøde

Glædeligt genhør med onkel Dannys greatest hits

GAFFA

Album / Crunchy Frog
Udgivelse D. 08.11.2019
Anmeldt af
Espen Strunk

Billede: Halfdan E. og pladeselskabsdirektør Jesper "Yebo" Reginal fra Crunchy Frog

Det er 26 år og en måned siden, Dan Turèll tjekkede ud, men runde eller halvrunde jubilæer er nu ret beset også mindre væsentligt her. For det er en af efterkrigstidens store, danske stemmer, som taler til os fra graven på Telefon fra afdøde.

Dan Turéll nåede at lave tre plader – fra Dan Turèll og Sølvstjernerne (1978) til to fine album med Halfdan E i start- og midthalvfemserne. Og det er netop sidstnævnte, som – angiveligt på onkel Dannys opfordring, i en drøm – nu har skabt et nyt album af efterladte optagelser med den store københavnerdigter.

Det er, rent ud sagt, fantastisk at høre Turèlls stemme igen – og bliver ikke ringere af, at materialet på Telefon til afdøde er løftet fra ikke mindst de fremragende 1970’er-udgivelser Vangede Billeder og Storbytrilogien.

Vi hører om såvel købmanden i Vangede (”man kunne bede om ti Cecil og få to salmiakstænger og et ”ja tak” som svar”) som Andy Warhol på Louisiana, 1978, og meget andet. Alt sammen i Halfdan Es meningsfulde musikalske iscenesættelse – et særdeles glædeligt genhør med en af de helt store.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA