x
The Awesome Welles: River's Edge

The Awesome Welles
River's Edge

Smukke, dystre toner fra genopstandet dansk band

GAFFA

Album / We Are Suburban
Udgivelse D. 15.11.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

De dukkede op på den danske rockscene i 2014 i en natsort sky af guitar og patos, og lige så brat forsvandt de igen. Men nu er The Awesome Welles tilbage som en dyster fugl Fønix, og det er stadig med bid og drama.

Adam Allens vokal emmer af dragende dommedag, og lyrisk fornemmer man glimt af frontmandens baggrund i teologi. Livsangst og elementernes rasen flyder fra teksterne, der leveres som af en besat Matt Berninger, imens Jakob Løkkegaard Friese på tangenter understøtter stemningen på et nummer som "Daddy Don’t Go".

Kellermenschet Sebastian Wolff har været i producerstolen igen, og han skruer på de rigtige knapper, så albummet lyder nuanceret, uden at miste sin rå klang. Lyt for eksempel til Jeppe Bremanns insisterende trommespil over for de skramlede guitarflader på "Any Day Now".

"Oceans" elegante guitar er stadig ekkoende Editors og Interpol, og evnen til sætte melodi og ord på store følelser er intakt på episke "Sleeping on the Edge of Town" og "Under Your Wing". Det er mørkt og melankolsk, renset for klynk, og et virkelig stærkt comeback.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA