x
Helhorse: Hydra

Helhorse
Hydra

Dåsemetal på steroider

GAFFA

Album / Rodeostar Records
Udgivelse D. 23.08.2019
Anmeldt af
Simon Yüksel Nielsen

Hydra starter hårdt ud. Guitaren griber mig i nogerne og klemmer til, og for et kort øjeblik bekræftes jeg endnu en gang i, at noget så nordligt som Danmark sagtens kan lave den helt tunge sludge. Bygget op omkring flænsende guitar-riffs og brummende trommer er der uden tvivl styr på formlen, der køres hårdt, og det vil sikkert fungere brandgodt i Biergarten på Copenhell. Men det bliver ikke mere interessant end metalkaraoke efter fyrre fadøl indenbords.

Jeg er ikke i tvivl om, at der helt sikkert er en tanke bag Mikkel Wad Larsens vokal, men tanken er ikke af en slags, jeg forstår. Det halvfalske brøl og flade forsøg på at lyde som Michael Poulsen gør Hydra til kedelig dåsemetal uden konsekvent udvikling. Med alt det, der for øjeblikket foregår i den danske metalkultur, kan det undre mig, at den musikalske udfordring ikke er mere fremtrædende end at smide et par melodiske riffs ind i mikset. Det bliver AC/DC på steroider, men fortællingen udebliver, og en time senere er albummet glemt fra min erindring.

Det er musik til den ukritiske lytter, der kan stilles tilfreds med banale tekster og storslåede intermezzoer, hvor der er skruet så meget op for forstærkeren, at guitaren er det eneste, der kommer nogenlunde vellykket ud på den anden side. Hydra bliver et for nemt forsøg på at lave metal til et publikum, der vil musikken mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA