x
Death Machine: Orbit

Death Machine
Orbit

ANMELDELSE: Lidt for døsig dødsmaskine

GAFFA

Album / Celebration Records
Udgivelse D. 15.11.2019
Anmeldt af
Christoffer Dall

I centrum af Death Machines småelektroniske indie pop-univers finder vi en analog folk-kerne udgjort af idémanden Jesper Mogensens varme vokal og spanske guitarspil. Sådanne få, men effektive elementer gør, at Death Machine – skønt de dyrker store synthezeiser-flader, ren produktion og forholdsvis kølig æstetik – er gode til at opretholde en jordnær og robust stemning på Orbit. Som lytter kan man næsten smage den danske muldjord, selvom man nænsomt bliver ført igennem skyerne af dødsmaskinens magelige musik.

Pladens 10 skæringer er veludførte, og de giver god plads til Mogensens appellerende og stemningsfulde vokal. Tekstmæssigt er der da også lidt at komme efter, men lytteoplevelsen bliver ikke desto mindre hurtigt for døsig, og halvvejs igennem føles det som om, at kompositionerne bliver sat på inspirationsmæssig autopilot. Undervejs nyder man bandets behagelige lydlandskaber, men disse er hverken udfordrende eller varierede nok til at opveje manglen på huskværdige hooks eller riffs. ”Mask” skiller sig mest ud fra mængden med sine cool, rungende percussion-elementer og mere dunkle aura.

Orbits lette og svævende sound er god for en tilfredsstillende himmelfart, men musikken tager lidt for let på sanserne, og albummets lettere forudsigelige natur forhindrer lytteren i for alvor at komme helt ud og opleve det ydre rums fascinerende afkroge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA