x
Burhan G: Et barn af jul

Burhan G
Et barn af jul

ANMELDELSE: Jul à la Burhan G

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 15.11.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

Mange musikere har gennem tidens løb kastet sig ud i den ædle og til tider vanskelige disciplin: julemusik, og nu er tiden kommet til, at en af Danmarks største popstemmer begiver sig ud i selvsamme. Julegenren er dog ikke helt fremmed for Burhan G, som tidligere har lavet titelsangen til julekalenderen Tinkas Juleeventyr, et nummer, der også er at finde på den nye juleudgivelse.

Nyt møder gammelt på albummet Et barn af jul, der kombinerer en god håndfuld klassiske julemelodier som ”Glade jul” og ”Jeg så julemanden kysse mor” med nogle dugfriske julesange à la Burhan G, og der er tale om et album, der for alvor nyder godt af sangerens fortid i Københavns Drengekor.

Med fuld skrald på fraseringer og bjælder får Burhan G dækket hele juleregistret. Måske endda også en tand for meget, som på den gammelkendte ”Nu er det jul” fra julekalenderen Nissebanden, hvor alt tempo er trukket ud og erstattet med en voldsom inderlighed, der ikke helt matcher sangen. Omvendt fungerer følelsesinfernoet perfekt til et nummer som Vilhelm Gregersens gamle melodi ”Der er noget i luften”, hvor Burhans distinkte vokal virkelig kommer til sin ret.

Lytter man godt efter, er der små guldkorn imellem, som sagtens kan tilføjes den sædvanelige juleplayliste, men med langt de fleste af numrene kan man lige så vel holde fast i originalerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA