x
David Bowie: Conversation Piece

David Bowie
Conversation Piece

Flot bokssæt fra Bowies unge år

GAFFA

Box / Warner Music
Udgivelse D. 15.11.2019
Anmeldt af
Espen Strunk

I skyggen af David Bowies bortgang i januar 2016 har vi allerede fået adskillige posthume udgivelser. Bowie synes atter at være på alles læber, og titlen er således velvalgt til nærværende, nye bokssæt, betitlet Conversation Piece.

Det er David Jones'/David Bowies helt tidlige år – specifikt 1968-69 – som her gøres til genstand for et flot bokssæt. Fem cd’er, inklusive utallige demoer, et par vellykkede radiosessions for BBC samt debutalbummet David Bowie i såvel originaludgaven som i nyt mix.

Det er dén med "Space Oddity" – udgivet i månelandingsåret 1969 og her inkluderet i adskillige forskellige versioner. Der skulle gå endnu et par år, før Bowie for alvor trådte i karakter som en af genrens mest fascinerende skikkelser, og vi kommer næppe udenom, at det meste af materialet her hovedsageligt henvender sig til seriøse fans.

Tilhører man dén gruppe, er der imidlertid masser at hente her. Det er interessant at høre den dengang blot 21-22-årige kunstner i færd med at finde sin form i sange som "Karma Man", "In the Heat of the Morning", "Unwashed & Slightly Dazed", "Wild Eyed Boy from Freecloud" og mange andre.

Med de fem cd-plader indlagt i en flot bog med essay, optryk af memorabilia, fotos og liner notes af Bowies navnkundige producer Tony Visconti er indpakningen er unægtelig appetitlig. Det er en lækker boks, og den slags er sig selv en særskilt fornøjelse i en streamingtid, skulle jeg hilse og sige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA