x
Pleasure Raft: Pleasure Raft

Pleasure Raft
Pleasure Raft

ANMELDELSE: Græsset er mere evergreen hos indierockens falsetter

GAFFA

EP / Nordic Music Society
Udgivelse D. 15.11.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Det er særlig uimodståeligt, når en sang som "Your Love" lige afrundes i en kaskade af guitar tilsat en yndig trompet. Man kan trøste sig ved, at Attic Sleepers-lyden langtfra er afgået ved opløsningen, og at Mathias Barfods stemme stadig følges af bombastiske indierock-figurer. Med Matias Knigge bag trommerne og fire medrivende produktioner af Sebastian Vinther Olsen og Esben Svane a la William Blakes og Moi Caprice og lidt ekstra guf på guitarene er Pleasure Raft en rent ud sagt sand fornøjelse at lytte til.

Åbneren på den selvbetitlede debut-ep kan vække smil og glæde hos de fleste, der har bare en anelse nostalgisk glæde ved 00'ernes overflod af falsetvokaler samtidig med, at "Charisma" har en energi og et hook, der ville gøre sig glimrende på store og små festivaler i indie-Danmark. Barfod har i stedet for at udvide Attic Sleepers-universet formået at reducere og koncentrere lyden til noget, der ikke er synderlig originalt, men effektivt og betagende uanset. 

Det afsluttende nummer "Moodswings" er nordisk pop som glitrende vinterkrystaller og skiller sig ud ved at bevare de storladne armbevægelser uden de tilgængelige tempi, der klart definerer ep'ens første tre skæringer. Ved hvert gennemlyt bliver jeg mere og mere overbevist om, at Pleasure Raft har en masse at byde på og potentialet til igen at vække en let slumrende gren af indie-rock.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA