x
Nurse: Revelations of a Girl

Nurse
Revelations of a Girl

ANMELDELSE: Fra fisse i fjæset til kærlige kærtegn

GAFFA

EP / Mermaid Records
Udgivelse D. 22.11.2019
Anmeldt af
Nanna Frank

Da Josefine Struckmann først brød igennem den danske musiksfære, var det i punkduoen MOR sammen med MØ og deres ”Fisse i dit fjæs”. Og der er tydeligt lang vej fra hårdtslående punk til det elektroniske univers, vi nu bliver budt velkommen i. En ting er dog sikkert: Attituden, talentet og gennemslagskraften er den samme, som den altid har været.

Ep’en Revelations of a Girl åbner med “A Bad Situation”, der brager igennem som et power-anthem, man kan fejre livet til og samtidig synge med på med sammenbidte kæber. Den er på mange måder en perfekt repræsentation af NURSEs univers. Præcis som ”A Bad Situation” rummer det nemlig både vrede, nostalgi, melankoli og en følelse af håb, mens den handler om de erfaringer, Struckmann ikke er alene om at have med sig fra sine 20’ere. Samtlige syv sange på ep’en har tyngde, og produktionen rummer lag, der kræver flere lyt at opdage.

”Eternal Lovers” står som ep'ens stærkeste sang med sin fortælling om den kæreste, Josefine engang havde, der døde i en trafikulykke i 2008. Den er velproduceret, og vokalen er både kærtegnende og hjemsøgende på en og samme tid.

Revelations of a Girl er en stærk debut fra en intelligent musiker. Stemningen gennem hele ep'en florerer mellem en nutidig lyd og et kærligt øjekast mod 80'ernes og 90'ernes r&b.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA