x
Ydegirl: notes19

Ydegirl
notes19

ANMELDELSE: En elegant jonglering med genrer

GAFFA

EP / Escho
Udgivelse D. 18.10.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

Med en varighed på kun 15 minutter gør Andrea Novel aka Ydegirl en lang historie kort på notes19. Men trods det korte omfang har man stadig fornemmelsen af et helstøbt værk, der ambitiøst forsøger at vikle sig fri af genrekonventionernes regi.

Ep’en består af nordisk klingende barok-numre, der snuser til alt fra folk til jazz, r&b og klassisk. Den musikalske intuition, der ligger bag, ses især i den neddæmpede ”I Need This”. Den akustiske guitar leger med Novels hviskende vokal, og de andre instrumenter snor sig frit om det melodiske bas-ostinat. Men her understreges også, at det er instrumenteringen, der bærer ep’en frem for melodierne.

Notes19 er en samling af koncentrerede musikalske strøtanker. Som lytter kan man fare lidt vild i de mange finurligheder og forskelligartede udtryk. De forskellige delelementer fremstår løsrevne, hvilket gør den ellers glimrende skæve ”Lovely Snipe” en tand sporadisk.

Men hvis intentionen er at udfordre den gængse sang-formular rammer Ydegirl plet, og hun opstiller et rum af musikalsk stilstand, hvor toner får lov til at klinge ud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA