x
Kasper Bjørke: Nothing Gold Can Stay (Collected)

Kasper Bjørke
Nothing Gold Can Stay (Collected)

ANMELDELSE: Gyldne standarder

GAFFA

Album / hfn music
Udgivelse D. 22.11.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Kasper Bjørke har nærmest bogstaveligt talt danset mellem blæret, energisk og tilgængelig popmusik og nørdet sjælefyldte, elektroniske beats. Til dato er de største succeser nok samarbejdet med Jacob Bellens på radiohits som "Alcatraz" og "Young Again". Med sin nyeste udgivelse betræder Bjørke den gyldne middelvej, om man så må sige, hvor hitpotentiale går hånd i hånd med dvælende instrumentaler. 

Sangene smager af lidt af hvert og hænger kun sammen med nød og næppe. Kasper Bjørke viser sig i denne omgang bedst som hitmager med en flair for nufunkede basgange. Toby Ernest gæster to af albummets otte skæringer, og særligt på "Seabird" kommer hans bløde fistel til at vække mindelser om Hot Chips Alexis Taylor. Bjørkes tilgang er enormt afrundet i produktionen, og det giver nogle helstøbte, enkeltstående numre, som har en særlig tyngde og en detaljerigdom, der gør, at de sagtens kan stå alene.

Albummets utvivlsomme højdepunkt er "Du Du Du" med Tomas Høffding alias Bon Homme og fra WhoMadeWho. Her får lytteren serveret en hoftevridende basgang a la "White Horse" fra Laid Back, men med Bjørkes ufravigelige dybde og legelyst. 

Det er en drilskhed, man hurtigt kommer til at savne på anden halvdels "Venetian Blinds" og "Dreamers (A Tribute to Laurie)" mens "Oceans of Time" er en frisk lukker med noget acid pseudo-trance på tilpas lavmålt facon. Gode numre uden den store sammenhæng.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA