x
Per Bloch: Vi skal noget sammen

Per Bloch
Vi skal noget sammen

Vellykket spoken-word-album

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 15.11.2019
Anmeldt af
Ivan Rod

Den danske indie-musiker og spoken-word-kunstner Per Bloch valgte at flytte til Grønland, da hans liv i Danmark kæntrede, og en depression udløstes. Opholdet i nord udmøntede sig uventet (hurtigt) i en heling og – nok så væsentligt – i Vi skal noget sammen, et spoken word-album om kærlighed, sorg og håb om lys forude. Sammen med en række danske og udenlandske producere og musikere skabte hybridkunstneren en stemningsmættet lydkulisse, med 21 fortættede fortællinger med elektronisk musikledsagelse (i enkelte tilfælde kompositioner uden tekstledsagelse).

Flytningen til Grønland – det, der i første omgang lignede en flugt fra virkeligheden – blev en oprydning, en kunstnerisk bearbejdning af sorgen/depressionen, og ord blev til sætninger, blev til fortællinger, blev til et album – om en forlist kærlighed. Og selv om udgangspunktet var personligt (og en anelse bittert), er fortællingerne blevet universelle og hybridkunsten – sammensmeltningen af tekst og musik – en virkelig smuk sag.

Musikken er sine steder dramatisk, sine steder melankolsk, men altid enkel, melodisk og repetetiv. Og kombinationen af den og Per Blochs tekster fungerer! Bag Bloch står blandt andre Troels Abrahamsen, Hans-Ole Amossen, Goodiepal, Excelsior og Anna Lidell. Og de – og Bloch – formår vitterligt at koge lyrik, recitation og lydkunst ind til noget lytteværdigt. Vi skal noget sammen er vedkommende, tankevækkende, rørende. En flot og sammenhængende fortælling om nogle af følelseslivets yderpunkter. Musikalsk, et sfærisk smukt, men nedtonet flow.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA