x
Deer Bear: The Heart Is a Hunter

Deer Bear
The Heart Is a Hunter

Den endelige energi udebliver på velsunget nordboer-americana

GAFFA

CD EP / Eget selskab
Udgivelse D. 13.09.2019
Anmeldt af
Christoffer Dall

Aarhusianske Deer Bear dyrker fortsat den melankolske americana-inspirerede folk-rock på deres nye ep-udspil. Ligesom på deres tidligere udgivelser er det duoens ferme og flotte vokalharmonier, der indtager hovedrollen på The Heart Is a Hunter. Sanger og guitarist Lars Bjørn-Hansens rolige mørke stemme og sanger og keyboardspiller Anne Hjorts fagre røst deler en solid kemi og komplementerer hinanden rigtig godt på pladens fire sange, der kredser om de klassiske emner: længsel, sorg, isolation og kærlighed. Skønt musikken bærer præg af amerikanske folk- og country-inspirationer, tilfører de to sangeres levering en noget nær oldnordisk fortællende kvalitet til arrangementerne. Rigtig fint.

Sangene er generelt stemningsfulde og velskrevne. Det mexicansk-inspirerede titelnummer og den guitardrevne "Made in the Shade" markerer sig som højdepunkter. På trods af deres afdæmpede og simple natur har alle numrene en særlig iboende energi, der dog kun delvist kommer helt op til overfladen og griber lytteren om hjertet. Et mindre forsigtig greb om instrumenterne fra bandets side kunne have afhjulpet dette. Ligeså kunne en lidt mindre blød og rund produktion, der, selvom den også klar og appellerende, ender med at bortslibe hvad end skarpe kanter, Deer Bears soniske jagtvåben havde til at starte med.

The Heart Is a Hunter er det musikalske håndværk i orden, og vokalernes kemi ubestridelig, men manglen på kant afholder ep’en fra rigtigt at ramme plet i hjeret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA