x
Sunday Service Choir: Jesus Is Born

Sunday Service Choir
Jesus Is Born

Kanye og korets gospelplade er en opløftende affære

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 25.12.2019
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Kanye går fortsat all in på sin altoverskyggende kristne overbevisning. Så meget, at det endda lykkedes han at overholde en deadline denne gang. Og således landede Jesus Is Born i alverdens streaming-julesokker den 25. december.

Der er ikke tale om et ”almindeligt” Kanye-album denne gang, hvis det da overhovedet giver mening at tale om sådan et, men i stedet et rendyrket gospel-album, hvor Kanyes stemme er fraværende og hans rolle i stedet er henvist til producerstolen. Her har han gjort et glimrende stykke arbejde med at skabe en levede og sprudlende gospelplade, der burde kunne trække mundvigene i vejret på selv den mest indædte ateist.

Jesus Is Born er langt hen ad vejen en opløftende affære, og gospelmusikken har alle dage spillet en lige så central rolle i Kanyes værk som beats og soul-samples, så på den måde giver det egentlig fint mening, og indlevelsen fra koret er imponerende.

Man skal selv sagt være i det rigtige humør til at få kærligheden til Jesus gentaget i det uendelige, men sangene løfter sig og vokser på den der helt rigtige gåsehudsfremkaldende måde, når for eksempel ”Revelations 19:1” farer mod stjernerne med ”hallelujah”-kor, klaver, håndklap og blæsere i et crescendo, der får ”Oh Happy Day” til at føles som en dovenrusten slacker-sang til sammenligning.

Også på ”Rain” og "Follow Me – Faith" er koret løftet effektivt ved hjælp af Kanyes raffinerede sans for virkemidler på produktionssiden, ligesom det er interessant at opleve ”Father Stretch My Hands” (her bare ”Father Stretch”) og "Ultralight Beam" omsat til rene gospelsange.

Hvor Jesus Is King føltes som en hovedløs og halvfærdig affære, er Jesus Is Born en anderledes helstøbt lytteoplevelse, der godt nok kan føles en kende ensformig, men alt i alt er det en smittende fornøjelse at lægge ører til korets helhjertede hengivenhed.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA