x
Courteeners: More. Again. Forever

Courteeners
More. Again. Forever

Manchesters stolte indiesønner er blevet modne

GAFFA

Album / Ignition Records Ltd.
Udgivelse D. 17.01.2020
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Manchesters Courteeners er en forunderlig størrelse. Arena- og stadionstore i hjembyen og andre fyldige nordengelske byer. Mens de i resten af England og uden for øriget som oftest er ignoreret. Til forsanger Liam Freys årelange frustration.

Om det ændrer sig på bandets sjette album synes at være et optimistisk bud, for formodentlig er de for evigt dømt til at være kategoriseret under halvlunken brun-sovs-indierock, der henvender sig til dem, der hver nat går i seng med håbet om at vågne op til en Oasis-gendannelse eller nyheden om, at Alex Turner er flyttet hjem til barndomsværelset i Sheffield. 

Men skulle man se bort fra disse lidt uretfærdige stigmatiserende prædikater, og det vil jeg opfordre jer til at gøre, så er der faktisk musikalske afstikkere på More. Again. Forever, der afviger fra indiesikkerhedsnettet i midterrabatten. 

"I'm trying to be a better man, whatever that is," synger Liam Frey med en nyfunden skrøbelighed på et af albummets bedste sange, den underspillede og ydmyge "Better Man". Hvem skulle have troet det?

Albumafrunder "Is Heaven Even Worh It" har et både elegant og afdæmpet pophook, der omgivet af synthflader viser, at Frey er en mere end sikker vokalist, der også mestrer det nære, romantiske og stemningssættende. 

Nu skal I ikke foranlediges til at tro, at Courteeners fuldstændig har vendt indiebangerne ryggen. "Heavy Jacket" burde fylde enhver festivalplads den kommende sommer. "Don’t get me started on the lifestyle engineers / Wake up one day with Van Gogh’s hands but nothing between the ear” snerrer Frey over en heftig basrundgang, et insisterende beat og et simpelt messende omkvæd. Indieperfektion. 

Der er dog enkelte fejlskud på More. Again. Forever. Albumåbner "Heart Attack" prøver at fusionere Beatles, Black Sabbath og indiediskoteket blot med en moderne produktion. Det er lige så mislykket, som det lyder. 

Men det skal ikke tage glæden ved, at Courteeners søger nye veje, om end ikke revolutionerende, med et (ny)modent og sikkert greb på rattet. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA