x
Bass Modulators sikrer den første månelanding i 48 år

Bass Modulators, Aairport Festival, Gigantium, Aalborg

Bass Modulators sikrer den første månelanding i 48 år

Anmeldt af Adam Bouttai | GAFFA

Med stor cinematisk effekt brager månelandingskonspirationerne ud af Aairports informationsanlæg inden Bass Modulators' éntre. For hvad foregår der egentlig på den mørke side af Månen, ud over hvad Waters og Gilmour har hintet til? Svaret må stå ubesvaret hen, for rumrejsen 2020 har destination til langt dybere beliggenheder i universet.

Den hollandske dj- og producer-duo Rick Buihtenhek og Roland Evers, bedre kendt som Bass Modulators, har skabt den perfekte formular til tramp: nemlig hardstyle af den folkelige slags, der rækker langt ud over blot niche-fester for sortklædte nattekrigere.

Bass Modulators remixede i 2014 Big Bangs mastodont "Twoloud", der synes symptomatisk for hardstylens indpas på den helt brede EDM-scene med support fra de to tidligere hardstylers Tiësto og Hardwell. Sangen ”Twoloud” udebliver, men alligevel står hittene på spring, og det skorter aldeles ikke på jet-brændstoffet i løbet af tres minutters euphoric hardstyle.

EDM på steroider

Tiden er kommet, hvor hardstyle-artister kan sætte nye grænser for, hvor hårdt det generelle publikum kan presses, mens festivalpotentialet stadig holdes i hævd. Det er EDM på steroider. Det synes ovenud mærkværdigt, at det ikke er kommet bureaukratiet i WADA for øre, at Bass Modulators i 14 år har lagt dansegulv ned. Den type musik er nemlig stærkt præstationsfremmende. Med de rette høretelefoner vil enhver ungersvend eller ungmø i kongeriget kunne præstere en iron man, eller blot vælge at bassjumpe fremfor at tage elevatoren for at få lidt forandring i hverdagen.

Der er faktisk ikke grund til så meget snak, når ”Ready to Rave” bryder lydmuren som et supersonisk rumskib. Aalborg kan mærke det. Skandinavien kan mærke det. Alle er klar og går amok, hvilket der selvfølgelig intet er at sige til. Med en god variation i stortrommen er der både lidt til EDM-folket og hardstyle-bashovederne, så vi må lade forskere ved landets fysikinstitutter vurdere antallet af ulovmæssigheder, der skal til for, at Gigantium-konstruktionen kan skydes af sted mod den foreløbigt eneste menneskebesatte månelanding siden 1972.

Måneørkenen agerer da også bagtæppe blandt rummænd i Aairports totaloplevelse, hvor Gigantiums hardstyle-astronauter ikke kan andet end at trampe til ”Oxygen” i et Clockartz-remix med maksimal bas og minimal fløde. Den manglende udvanding af det generelle niveau af hårdhed kommer straks til kende med Defqon. 1-2016-hymnen ”Dragonblood”, hvor der serveres lidt rocket guitartråd, mens Gigantiums rumkrigere pålægges imperativet om at honorere deres kald. Det gør crowden, uden at stille spørgsmålstegn ved lovligheden af denne intergalaktiske krigsdeltagelse.

Når pophooks og hardstyle smelter sammen

Med slet skjult frygt for at alt krudtet brændes af for hurtigt, disker de hollandske producere op med det ene veltilrettelagt svendestykke efter den andet. ”Rocked Up” skaber den gigantiske, fortættede atmosfære, som kun indendørsevents kan bære. Lige dele Vegas-brødre-”Untz Untz Untz”-samples, Lil Jon-vokal og et uhelligt samarbejde mellem Noisecontrollers og Bass Modulators. Resultatet er en kæberaslende oversavning af Gigantium. De mange påbud strømmer også fra nattens ceremonimester Villain om at udfolde mellemfingeren for at vise ligegyldigheden med alle andre fænomener i tid og rum, der ikke er hardstyle. Den nye generation kan, vil og skal nemlig kæmpe for deres ret til at rave.

Med fællessang på ”Imagine” beviser Bass Modulators, at de har absolut gehør, når det kommer til det gode pop-hook og det ondskabsfulde drop på én og samme tid. Generisk? Måske. Uforglemmeligt hårdtslående? Altid. Om lyden er mainstream hardstyle, eller EDM-deluxe, afhænger af den adspurgte. Og ja, der er måske lidt for meget fløde mellem droppene på ”Kingdom Comes” og ”Wild One Two”, men det er tåleligt. Hvor EDM-artister er nødsaget til at vægte klubudgivelser på lige fod med singler, så er Bass Modulators et act, der rent teknisk både kan blæse og have månestøv i munden. ”Instagram DJ” cementerer, at fløden er erstattet med mælk, skummetmælk. Der er i festens afsluttende sekvenser nemlig fraskåret alt overflødigt fedt.

Hvordan jeg lærte at stoppe med at bekymre mig og elske bomben

”The Pit” dedikeres straks til hardstylerne, med massiv effekt på fodfolket. Det track får publikum til, på godt dansk, at tabe småkagerne, inden Brennan Heart og Wildstylez ”Lose My Mind” skaber euforisk fællessang blandt nattens sortklædte krigere. De sidste energiudladninger slås an med ”Spirit of Hardstyle”, der er ren ondskab badet i Jung-psykologi. For hvis EDM er en, tør man sige det, en ung blond pige, så er hardstylen en krigerinde, der er liberal med den sorte øjenskygge.

Den aparte undertitel kræver også en forklaring, særligt i lyset af sættets afslutning. Undertegnede må straks hjem og donere "Atomkraft Nej Tak"-T-shirten til den lokale nødhjælp. Med en afslutningskavalkade, der tæller ”Tactical Nuke”, så kan der kun håbes på snarlig oprustning i våbenkapløbet for at sætte danske dansegulve i brand med radioaktivitet i flere uger efter.

”Ruffneck Bass” slutter et hårdtpumpet sæt og rammer som størstedelen af hitparaden solar plexus, præcis som det hører sig til med et nummer, der er skabt til at stressteste PA-anlæg. Den klassiske afslutter får da også lov til at slutte et sæt, der startede majestætisk i sin opstigning, kom i perfekt kredsløb og foretog en landing, der har efterladt det indtil videre størst opdagede månekrater.

Sætliste:

”Ready to Rave” (Bass Modulators Remix) – Armin van Buuren & W&W

”Oxygen” (Clockartz Remix) - Bass Modulators

”Dragonblood” - Bass Modulators

”Leave The World Behind” – Bass Modulators

”Rocking Ur Loopmachine” – D-Block & S-Te-Fan

”Rocked Up” - Noisecontrollers & Bass Modulators

”Imagine” - Bass Modulators

”Survive” - Bass Modulators & Bram Boender

”Kingdom Comes” - KELTEK Feat. Diandra Faye.

”Wild One Two” (Bass Modulators ”Let Me See Ya Wild Ones”) – David Guetta & Nicky Romero Feat. Sia.

”Instagram DJ” - Bass Modulators

”The Pit” - Bass Modulators & Villain

“Lose My Mind” - Brennan Heart & Wildstylez

“Spirit of Hardstyle” (Ncbm Remix) - Noisecontrollers & Bass Modulators

“Tactical Nuke” - Bass Modulators

“Ruffneck Bass” - Bass Modulators

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA