x
Algiers: There Is No Year

Algiers
There Is No Year

Mageløs gospel-goth

GAFFA

Album / Matador Records
Udgivelse D. 17.01.2020
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Det burde ikke virke. Ikke i denne tidsånd. Hvor tid, tålmodighed og fokuseringsevne er en mangelvare. Men det gør det i overflod. Netop fordi det kræver noget af lytterens sindstilstand. 

Det starter som en eksplosion, med titelnummeret, der lyder, som om det er indspillet af et post-punk-kirkekor, hvor orgelet er erstattet af en vred og distorted bas, mens menigheden er samlet i en moshpit. 

Efterfølgeren "Disposession" er et skrig fra bjergtoppen om, at undergrunden, der, hvor vreden, frustrationerne og musikken koger (over), samles og ændrer det Amerika, forsanger Franklin James Fisher og så mange andre er så desillusionerede over. Man får lyst følge ham til verdens ende. 

Diskostormeren "Chaka" bringer både lidt lys, optimisme og melodisk overskud ind i det mørke musikalske suppekøkken. Det giver muligheden for at ånde lidt, trække vejret og bevæge fødderne i et album, der er så rigt på variation, stilarter og input. Men ligeledes er helt sit eget og har sin klare musikalske mørkerøde tråd, der gør There Is No Year til Algiers' bedste album indtil videre. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA