x
Favor: Crush

Favor
Crush

Drømmende debut fra dansk indiepop-act

GAFFA

Album / Celebration Records
Udgivelse D. 27.03.2019
Anmeldt af
Johanne Nedergaard

Jeppe Gade Hvirvelkær har under sit pop-alias Favor udgivet debutalbummet Crush. Lyden er 80'er-inspireret indiepop, der dufter af sommeraftener og forårsforelskelser. Åbningsnummeret "In My Blood" er en inderlig synth-ballade, hvor der er nusset for detaljerne med lækre tromme-fills og space-samples, hvor Favors vokal får lov til at være melodisk omdrejningspunkt. Tempoet går lidt op på "Zero Sum Games", hvor der er et catchy omkvæd med lækre vokaloverlægninger og dæmpede korsvar.

Vokalen kan – efter min smag – godt blive lidt vrængende til tider, især på nummeret ”All Eyes”, men generelt har Favor disket op med nogle produktioner, hvor der er sans for detaljerne. De kunstneriske kneb tager især fart efter ”Feeling”, der har masser af Bee Gees-elementer og legende fløjt i omkvædet, hvor der skabes et opløftende og drømmende lydtapet, som fortsætter på resten af albummet. ”Soda” og ”Pick the Fruit” er fine produktioner, som med deres cute lydbilleder formår at indkapsle sommerens lunefuldhed, der byder på både bongo-trommer (som faktisk ikke lyder fjollede) og drømmende omkvæd.

Der sluttes af med ”These Days Everything Feels So Important”, som er 80’er-synthpop lige efter bogen. Favors vokal bliver suppleret med vocoder, som lyder rigtig lækkert. Det havde været dejligt at have med flere steder.

Alt i alt har Favor ramt godt med sit debutalbum, der er legende og detaljeorienteret. Det perfekte soundtrack til sommerens ankomst (eller ventetiden dertil).

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA