x
Cherryhead: Praise

Cherryhead
Praise

En ode til en simplere tid og dens entertainere

GAFFA

EP / Mermaid Records
Udgivelse D. 27.03.2020
Anmeldt af
Nanna Frank

Luk øjnene og forestil dig, hvordan sommervinden let kysser dine kinder. Hvordan solens stråler varmer helt ind i den inderste kerne, og byens larm ligger som det mest plyssede tæppe om din krop. At du sidder med fødderne over kanalens kant med dine ben dinglende mod det kolde beton. At den kolde dåseøl fra kiosken næsten giver isninger i tænderne, og at dine venners grin krammer dine trommehinder efter et langt og koldt – og pandemipræget – forår.

Kan du mærke det?

Det er lige her, du trykker play på Cherryheads debut-ep Praise.

Bag kunstnernavnet Cherryhead står dansk/engelske Jack Kilburn. En mand, der før har haft succes med bandet Slowes. Som solo-act blander soveværelses-pop, rå americana og gospel på sin ep Praise.

Åbningsnummeret ”Higher” tager et sonisk udgangspunkt i fortiden og sender en ode til både 80’erne og 90’erne, hvilket er en rød tråd, der går igen gennem alle ep’ens fem sange. Med sin trommemaskine og den charmerende americana-guitar åbner ”Higher” op for en mørk vokal, som står i smuk kontrast til omkvædets lyse kvindekor.

Det er næsten ikke til at undgå at lade tankerne glide mod crooneren Alex Cameron, som i den grad også leger med kitchede 80’er-toner – og mestrer det, præcis som Cherryhead gør.

Nummeret ”Taking the Pain Away” har næsten referencer til Bowies ikoniske ”Heroes” med sine lag på lag af synthesizer, klare industrielle vibes, slæbende trommer og fuzzy-guitarer. Her viser Cherryhead sine evner som sangskriver, og hvordan han kan få os til at mærke en forbindelse mellem os og ham gennem sin stemmeføring.

På samme måde kan man heller ikke undgå at spotte lidt George Michael på titelnummeret ”Praise”. Der gennem sit distinkte kor i omkvædet inddrager de tre talentfulde musikere Noa, Naomi og Nataja Lachmi fra Velvet Volume. Det smager af 90’erne med sin club-stemning og smittende guitar-riffs.

Praise er et bevis på, at der i virkeligheden kun skal fem sange til for at præsentere en helstøbt kunstner for verden. Det er en hyldest til en simplere tid og rammer hårdt, selv om hele ep’en er rendyrket sovekammer-pop.

Cherryhead har gjort den lyd, de store 80’er-musikere gjorde populær, nutidig ved at svøbe sig i den magiske stemning fra en forgangen tid og blandet den med en melankoli, ensomhed, romantik og håb. Praise er en skæv samling, som spiller på både maskuline og feminine udtryk. Og den fortjener at blive spillet højt i sommervarmen efter en hård arbejdsuge, hvor lykken undertrykker fredag eftermiddags træthed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA