x
Barbara Moleko: Jeg er stærk

Barbara Moleko
Jeg er stærk

Break-up-plade med punktvis substans

GAFFA

Album / Disco:wax
Udgivelse D. 22.05.2020
Anmeldt af
Johanne Nedergaard

Barbara Moleko er ude med sit tredje album, Jeg er stærk, hvor det knuste hjerte er en tydelig inspirationskilde. Desværre bliver det lidt af en hæmsko for pladens samlede udtryk, at det knuste hjerte har så meget taletid.

Pladen starter ud med introen ”Jeg er stærk”, hvor man allerede kan høre en mere eftertænksom Barbara Moleko, der med en mantra-lignende tekst viser os, at der altså er sket en del, siden hun bekymringsfrit tog hjem til sit booty call lidt i fem i sine Lykken er…-dage.

”Kold krig” kan du næsten ikke have undgået, hvis du har en radio stående derhjemme. Det er et gennemarbejdet popnummer, hvor Moleko viser, at selvom udgangspunktet har ændret sig, så er vokalen lige så stærk, som den altid har været.

På ”Tinnitus” og ”Jeg ser stjerner” går vi fra en klagesang til hyldest til at vende tosomheden ryggen. Molekos karakteristiske vokal bliver suppleret fint af elektriske guitarriffs og masser af attitude, men det bliver lidt gentagende til sidst.

”Gadedreng” har også skruet godt op for el-guitaren, og det giver et råt udtryk, som klæder Molekos lyd og lidt halvsløje tekst om gadedrenge og stjernetegn. Sidstnævnte holder desværre ikke helt.

Heldigvis lander hun godt på numre som ”Volume”, der lyder som sol, sommer og (lidt for meget) rosévin med veninderne. ”Fejl” består af en panfløjtemelodi, hvor Molekos naturlige charme og karakteristiske røst virkelig kommer i spil og er en god afslutning på et album omhandlende svigt, angst og det knuste hjerte.

Det fungerer, når Barbara Moleko gør det, hun er bedst til: at lange lækre vokalføringer og rappe kommentarer over disken. Når det bliver mere funderende og eftertænksomt, kan det godt gå lidt i tomgang. Jeg er stærk rummer mange pletskud fra Moleko, men der er nogle ret repetitive overgange mellem dem. Den samlede oplevelse lander derfor på fire stjerner, og så heller ikke mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA