x
Charli XCX: how i'm feeling now

Charli XCX
how i'm feeling now

Alle slags følelser fra selvisolationen

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 15.05.2020
Anmeldt af
Tilda Norrlin

Med åbningsnummeret ”Pink Diamond” viser Charli XCX fra starten, at hun denne gang har eksperimenteret endnu mere med sin popmusik, end man troede, det var muligt.

Stjernen satte en stram deadline for sig selv, da hun fortalte, at karantænealbummet how i’m feeling now skulle være færdigskabt inden for lidt mere end en måned.  Så hvad har hun opnået på 38 dage?

Jo, Charli XCX har endnu engang bevist, at hun har store kreative evner, når det kommer til produktion, i form af hendes meget mekaniske lyd med hurtige og forvrængede stemmer og drum’n’bass-baserede beats.

Albummet byder på en del magiske øjeblikke. På ”Claws”, som er albummets højdepunkt, får vi glæde af en klassisk popproduktion, men med en moderne lyd. Med Charlis musik lader det til, at jo mere særprægede lydeffekter vi får, jo større er oplevelsen.

Og vist bemærker man, at pladen er blevet til under karantæne, da den formidler alle de mulige følelser, man kan gå igennem under en selvisolation. Sangteksterne handler om alt fra ængstelse, tvivl og bekymring til ”jeg keder mig så ufatteligt meget og vil bare gerne ud og feste”, som sangen ”Anthems” handler om.

Den første tanke, der falder mig ind, efter at have hørt albummets sidste nummer er, at jeg vil høre mere end de 37 minutter. Der skulle gerne komme mere for at give en helt tilfredsstillende oplevelse. Men eftersom Charli er en meget produktiv kunstner, der hyppigt udgiver ny musik, ser jeg blot frem til, hvad der kommer næste gang.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA