x
L.O.C. foran duggede ruder

L.O.C., Drive-In – Live, Københavns Lufthavn

L.O.C. foran duggede ruder

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Det her er den mest amputerede og unfair anmeldelse, som denne skribent nogensinde har begået.

Og det er ikke L.O.C.'s skyld. 

Det er min og bilradioens skyld.

Bilradioen fungerede ganske enkelt ikke. Jo, når motoren gik – så fandt den fint aftenens FM-kanal, men når motoren blev slukket (og det skal den være til drive in-koncert,) så ville radioen kun være med i korte øjeblikke for ikke at tappe batteriet i min 13 år gamle Peugeot.

Lignende historier har GAFFA siden hørt fra andre, så her en advarsel efter en noget uprofessionel anmelder-optræden: Tjek, at din bilradio kan køre længere tid, uden motoren er i gang, hvis du vil til drive-in-koncert!

Eller tag evt. en gammeldags transistorradio (MED batterier) med til din drive-in-koncert.

Så hvorfor overhovedet lave anmeldelse nu? Jo, to ting:

1) Jeg fik lejlighed til at se, om konceptet holder: Det gør det faktisk. Trods forbud blev der dyttet rigeligt af begejstring. Fyldte biler gyngede op og ned i ren festekstase. Og fem unge kvinder i bilen ved siden af var hardcore fans med bekendtgørelser på sedler om, at ”det kilder i æggestokkene” og ”kan du klare 5?” Ja, ja, havde det nu været mænd med den slags sedler, så var der sikkert højtråbende dømt #MeToo og ren sexisme. Men skide være med det. Der var faktisk fest.

Der er nemlig noget jovialt og gemytligt over en storsmilende L.O.C., som lægger op til netop det – både på scenen, og når man tænker på ham som eksempelvis dommer i Voice-sangkonkurrencen eller salgssøjle for TDC mobilabonnementer. Inden koncerten fik jeg derimod set et par videoer, der emmede af en helt anden dødskult og diabolske attituder. Bl.a. i den blodige video for et af de nye numre, ”X” … ”man har aldrig elsket ordentligt, før man først foragter hinanden,” som han blandt andet rapper, mens blodige lig flyder rundt i hans bil.

Den krybende uhygge sneg sig slet ikke ind bag bilens panser, hvor LOC stod foran duggede ruder, som aftenen krøb ned over parkeringspladsen.

Nej, jeg bliver aldrig totalt fan af drive-in, men når nu corona har smadret al anden afhængighed af koncertliv i månedsvis, så er koncerten et mere end velkomment fix, der sagtens lod en god stemning passere halvrustent aluminium i en gammel bil.

2) Set fra min heldige plads på 1. række kunne man også bedømme, om L.O.C. kunne fylde konceptet ud. Jo, L.O.C. gjorde det faktisk rigtigt godt med ikke mindst solide trommebeats, der gik fint igennem uagtet en f…… bilradio. Vi snød lidt (som man sagde i TV-køkkenet) og åbnede vinduer og døre på klem, så vi kunne stjæle lidt af naboernes lyd. Uden bilradioer gik netop kun trommerne helt tydeligt igennem.

Og dommen er klar: De trommer fra Michel Svane swingede for vildt. Vi fornemmede også via naboerne, at L.O.C´s stemme er dyb, melodisk og aggressiv i sin insisteren på at skabe en god stemning, som han helt tydeligt var sulten efter. Og endelig lagde guitaristen Daniel Heløy den subtile lyd bag trommernes uppercuts og L.O.C.'s professionelle performance.

Man forstår, at han længes. Kort efter hans første, rigtige nye album i fem år, Ekkokammer, så lukkede alt jo ned bag landsmoder Mettes alvorstyngede pressemøder. I flere af numrene kunne man ligefrem genkende den tunge, tunge stemning, der både lod en samfundsrevser ane og en appetit på at stille eksistentielle spørgsmål.

”Dem, der råber højest i vores samfund, er dem, der er bange for – ny religion,” rapper L.O.C. i et af numrene – og det kan man lægge næsten hvad som helst i her under pandemiens åg.

Bottom line: Var det – på trods – en medrivende koncertoplevelse?

Ja og nej, fordi det var så anderledes. Der var hygge i bilen, men det er svært at lade sig rive helt med bag en rat-stang – med mindre man altså er fem kvinder i en fyldt bil og har sexhungrende tilbøjeligheder og tørster efter en festrus.

De fire stjerner er ikke fair. Kun en fornemmelse af, hvad L.O.C i hvert fald har fortjent.

Arrangøren Live Nation skal dog have stor ros for at have videreudviklet på dette nød-koncept, der blev opfundet i Aarhus i sidste måned af folkene bag P-Scenen. Der var plads til selfie-videoer på storskærme som optakt til koncerten, og det fandt mange stor fornøjelse i. L.O.C. havde en gimmick med, hvor han gik ned med mikrofonen mellem bilerne og blev samlet op af en åben Mustang. Vi kom derfor tæt på alle sammen alligevel, mens den labre øse kørte rundt mellem bilrækkerne. Og endelig er sprut og biler en dårlig cocktail, så Tuborg fik et reklamenummer ud af sin nye, alkoholfrie øl. Det var helt fint med de givne rammer.

Det blev en god aften, men jeg glæder mig nu til en RIGTIG koncert med L.O.C. – og mange andre…   

Se hele Drive-In – Live-programmet her

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA