x
Liss: Third

Liss
Third

Fin lille sommer-ep fra Liss

GAFFA

EP / Escho
Udgivelse D. 24.07.2020
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Liss er lidt karrige med udgivelserne og er nu udkommet med deres tredje og sidste ep i en trilogi, som debuterede for fire år siden. Der er kælet om produktionen på Third, hvor synths svæver rundt om forsanger Søren Holms nasale, dovenlækre vokal.

”Waste My Time” byder på insisterende guitar og trommer, som kunne komme fra et nuller-indieband. Her har Liss svøbt sig i en indierock-kåbe med en mindre poleret produktion, hvilket klæder dem. Mindre interessant er ”Another Window,” som lugter lidt af en halvhjertet kommentar til vores brug af sociale medier. Indpakningen er lækker og soulet, og guitarsoloen er et veltænkt break, men budskabet er lidt meh.

Liss har til gengæld en evne til at skabe numre, som nærmest er som skabt til et soundtrack til en ungdomsfilm. Især når følelserne sidder helt uden på tøjet, og Holm blotter stemmebåndet (og sit personlige følelsesliv, kunne det virke som?), som på ”Off Today” og ”Safe With Me”. På sidstnævnte er der et kort øjeblik, hvor vokalen går en tone ned, hvilket faktisk klæder Holm. Det kunne være spændende at høre ham udforske sin stemmes grænser lidt mere fremover, for jeg tror, at den byder på mere, end vi har set fra Liss hidtil. I den mindre sårbare og mere optimistiske del af skalaen ligger ”Fool For You,” som er som skabt til lyse nætter med tungekys i klitterne og følsom ungdomskærlighed.

Der er ikke en finger at sætte på produktionen af Liss’ tredje udspil. Søren Holms vokal deler vandene – jeg er nok en af dem, som ikke har en særlig udtalt holdning til den. Det nasale fungerer egentlig fint nok – men som sagt kunne det være interessant at høre ham lege lidt mere med sin spændvidde fremover.

Third er en rigtig fin, lille sommer-ep. Og jeg er stor tilhænger af, at kunstnere ikke udgiver fuldlængealbum med ligegyldige fyld-numre, så det korte ep-format fungerer stadig for Liss. For man bliver lidt sulten efter mere. Det er dog meget indpakning til en forholdsvis lille gave. For Third indeholder lidt spinkle numre med enormt meget lækker produktion. Liss’ benspænd fremover kunne være at udforske både vokal og produktion lidt mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA