x
mags: mags

mags
mags

En selvbiografi tilsat lyd

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 18.09.2020
Anmeldt af
Josephine Andersen

Det er kun halvandet år siden, at sangerinden mags poppede op på den danske musikscene. Med en moderne scandipoplyd, som man også kan finde hos bl.a. norske Sigrid og svenske Tove Lo, udgav mags i maj 2019 sin debut-ep conversations i’ve had with myself, og her godt et år efter er hun klar til at følge op med et fuldlængde album.

At opkalde sit debutalbum efter sig selv er ikke et ukendt fænomen, men for sangerinden mags handler det ikke udelukkende om at gøre ekstra opmærksom på sig selv, men også om at pointere, at albummet drejer sig om hende, og de ting hun ser, føler og oplever. Narcissistisk? Måske. Ærlig snak? Uden tvivl.

Et eftertænksomt kig i spejlet

Det selvbetitlede debutalbum består af 10 numre, der alle kredser om livet som kvinde i 20’erne – med alt, hvad det indebærer af spontane forelskelser, ugengældte følelser, sene telefonopkald, mere eller mindre forklarlige tårer og at lære at stole på sin mavefornemmelse – og selvom mags udelukkende skriver sange ud fra sit eget perspektiv, er der helt sikkert andre, der kan nikke genkendende og sætte flueben ud for lignende følelser, inklusive undertegnede.

mags forenes klassisk pop, elektroniske virkemidler og en stram produktion, og resultatet er en moderne, fængende udgivelse, hvor sange som ”looking in the mirror I just cry” og ”monday” er skabt til lange gåtur ved vandet i eget selskab, mens ”ludlow coffee supply” og særligt ”all i hear is (dada)” kalder på en stor Aperol Spritz, et dansegulv og en repeatknap.

mags (og mags) formår at tegne et billede af et begyndende voksenliv, der er relaterbart og ærligt, uden at det bliver klichéfyldt og banalt. Udtrykket svinger, der er tyngde i teksterne og bund i produktionerne, og selvom det ikke er alle numre, der rammer et tårnhøjt niveau, så er gennemsnittet væsentligt over middel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA