x
Forhøjet smittetryk fra Dusins drengede dansetrin

Dusin, Huset-KBH

Forhøjet smittetryk fra Dusins drengede dansetrin

Anmeldt af Nanna Frank | GAFFA

For seks måneder siden lukkede Danmark ned. Lige da den danske popduo Dusin skulle til at bevæge sig ud på en turné rundt i hele landet for at fremføre deres debutalbum for de danske popelskere.

Derfor var det længeventet, at sanger og sangskriver Jesper Nohrstedt og producer og komponist Mads Vadsager på en lun og fugtig septemberaften endelig kunne træde op på en københavnsk scene og velsigne sit publikum med deres velskrevne genistreger.

Var det ventetiden værd? I høj grad – for både publikum og band. Lige der helt øverst oppe under de skrå tagsten inde i et af Københavns kulturelle epicentre væltede duoen og deres tre bandmedlemmer i sandhed sit publikum ned af stolene.

Foran et sort backdrop og med fire spartanske spotlys byggede introen til singlen ”Alt om os” sig langsomt, men insisterende op. Med bassen skruet godt op trådte de fem unge mænd ind på scenen til generte klapsalver. Og allerede inden for få sekunder stod det klart, at Dusin er en popkomet på rette vej.

Sætlisten var en blandet landhandel af alle de bedste numre, duoen har præsenteret os for gennem de sidste par år. Vi nåede helt tilbage til debutsinglen ”Frisk igen” fra 2017, til ep’en Halvtolv fra 2018, og naturligvis dryssede Dusin de stærkeste og mest dansable numre fra Ærlige løgne om sig med rund hånd.

”I skal ikke stille jer op! I skal blive siddende!” proklamerede Jesper Nohrstedt med et drenget smil på behørig afstand til første række af siddende kvinder. ”Men vi må godt danse!” fortsatte han og grinede. En misundelsesværdig ageren. At rejse sig op og danse var uden tvivl det eneste, man egentlig havde lyst til.

Dusin laver nemlig så satans fængende popmusik, at retningslinjerne til de siddende koncerter føltes som grænsende til tortur. For det er jo begrænset, hvor meget man kan give den gas siddende på en hård stol med afstand til andre mennesker. Selv under de mere stilleklingende numre som ”Alting ingenting” luntede stortrommen afsted i et tempo, der tvang fødder og hofter i bevægelse.

Trods sin korte levetid har Dusin været rundt omkring blandt danske upcoming navne. Heriblandt duetten med den gudsbenådede sangerinde Pil og kvartetten Blæst, der lyder som de meste mindeværdige sommeraftener. To duetter vi fredag aften var så heldige at opleve med de to respektive sangerinder. To drys af stjernestøv, der kun gjorde det endnu mere uretfærdigt, at dansetrin var forbudt.

Nohrstedts vokal og ageren på scenen bør bestemt også nævnes som en grund til, enhver popelsker burde have været til stede i Huset. Han begår sig på en scene som en verdensmand til en parade uden de påtagede vink, men fuld af autentiske bevægelser og legesyg kemi med sine bandkammerater. At Nohrsteds makker, Mads Vadsager, befandt sig bagerst på scenen med en akustisk guitar i armen på grund af en øreskade, blev kompenseret for af blandt andre Valentin Buchwalds mageløse dansetrin bag bassen. Heldigvis nåede Vadsager også helt frem foran sit publikum, da den svenske ”Ett ljud” blev fremført akustisk kun med duoen selv på scenen.

Helt generelt var koncerten utroligt vellykket, og publikum trodsede de stillesiddende vilkår flere gange og viste deres tilfredshed gennem lette hovedbevægelser og løftede arme. Det bedste, der i øjeblikket kan bydes på. Det eneste rigtige herfra er at sætte Dusin op på større scener hurtigst muligt. Vega, Train, Skråen og allerhelst en teltscene på en af de danske somres store festivaler. Dusin er nemlig den perfekte blanding af charme og kompetence – og det fortjener at blive vist frem på flere kvadratmeter, hvor publikum både må danse og spilde øl på hinanden.

Sætliste:

 • Alt Om Os
 • Først Nu
 • Gror Fast
 • Alting Ingenting
 • Mærker & Rifter (feat. Pil)
 • Mens Alting størkner
 • Ilden Leger Med Os
 • Ett Ljud
 • Frit Fald
 • Det Vi Andre Tænker
 • Sommerfugl
 • Forbigået
 • Gemmeleg (feat. Blæst)
 • Frisk Igen
 • Nonchalant

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA