x
moi Caprice: Advent

moi Caprice
Advent

December bliver magisk igen med moi Caprice

GAFFA

EP / Glorious Records
Udgivelse D. 20.12.2020
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Den danske indiepopgruppe moi Caprice har fået noget af et comeback i 2020. Først udkom deres første album i 12 år, det fremragende Becoming Visible, dernæst udgav de den fine ep The Places We Have Loved, og nu slutter de så året af med ep’en Advent med fire julesange udgivet hver søndag i advent – deres første julesange.

Heldigvis holder alle sange bandets høje niveau. Åbneren ”Christmas, The Magic is Back” er et smågroovy melodisk midt-tempo-nummer med synthbas og klimprende strenge, og som straks spreder julestemning med klokker og en smuk tekstlinje som ”All the cars line up like birds on winter flight”.

Den efterfølgende ”Year of the Rat” er anderledes melankolsk og funderer over trængslerne i corona-tiden, der forhåbentlig snart er overstået, og med den skarpe konstatering, at 2020 både var ”the year of the bat” (Wuhan) og ”the year of the rat” (ifølge kinesisk astrologi). Musikalsk skifter sangen finurligt fra 4/4 til vuggende 6/8 i outroen, hvor et børnekor sætter ind og spreder håb om bedre tider til lyden af bjældeklang.

Det eftertænksomme ”I’m Dreaming of a Christmas That Isn’t So Extremely White” rummer sanger og tekstforfatter Michael Møllers velkendte filmreferencer og er samtidig et lille indspark i den aktuelle racismedebat i sin klage over manglen på farvede skuespillere i Hollywoods klassiske julefilm. Det hele slutter med feel good-julesangen ”Merry Christmas” med små og store klokker, om end en antydning af gruppens velkendte bittersødme med linjen ”I won’t let you down this time”. Michael Møllers fyldige, let vemodige stemme er i øvrigt i topform hele vejen.

Julen er med andre ord reddet med moi Caprice, og nu kan de holde juleferie med god samvittighed efter et produktivt år, hvor Michael Møller også har nået at udgive et flot album med elektropoptrioen The Mountains og en vellykket ep med folk-gruppen Foreign Lands. Mon de også udgiver noget til nytår?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA