x
Hayley Williams: FLOWERS for VASES / descansos

Hayley Williams
FLOWERS for VASES / descansos

Indadvendt, mørk og kærlig toer fra Paramore-frontkvinde

GAFFA

Album / Warner Music Group
Udgivelse D. 05.02.2020
Anmeldt af
Johanne Nedergaard

Det er lidt over ni måneder siden, at Hayley Williams udgav sit første soloalbum Petals for Armor, som jeg kvitterede for med fine fem stjerner. Nu har hun (ret hurtigt!) udruget elskling nummer to, der er ikke mindre end 14 numre lang og går under navnet FLOWERS for VASES / descansos. Selv har Williams kaldt pladen for sin egen pendant til Taylor Swifts surprisealbum Folklore, og selvom det er en del credit at give til sig selv, så kan jeg da egentlig godt se, at hun langt hen ad vejen har ret. FLOWERS for VASES / descansos er nemlig en dejligt indadvendt, dyb og beroligende udgivelse, der dufter af grantræer, ro og lange gåture.

Især skal numre som "Good Grief" og "Descansos" fremhæves, hvor smukt kor og fine lydtapeter er med til at understøtte fortællingerne om tab, sorg og afmagt, som får lov til at blive siddende i kroppen et godt stykke tid efter første gennemlytning. Det er også dejligt forfriskende og anti-selvhøjtideligt (som de her album ellers har tendens til at blive), når man hører en lille blooper i form af baggrundsstøj fra et fly og et irriteret "Are you fucking kidding me?" fra Williams i starten af "HYD".

Grunden til, at vi ikke ender på mere end fire stjerner, er fordi jeg nok havde håbet på lidt mere variation og sans for detaljen fra Williams. Det er lidt kedeligt stort set at tage Taylor Swifts koncept 1:1, især fordi det virker som om, at hele processen er lidt forceret og forhastet. Det demonstrerer numre som "Asystole", "Wait On" og afslutningsnummeret "Just a Lover", der bliver lidt søvndyssende og mangler den ekstra kærlighed, før de skulle være blevet indspillet og udgivet. "Over Those Hills" virker rent tekstmæssigt også lidt som et skud fra hoften. Når det så er sagt, så er det dejligt at høre, at Hayley Williams søger ud ad meget mere melankolske og introverte veje end dem, vi tidligere har set hende gå ud ad. 

Skal der grædes lidt ud over corona-afmagten, eller har du bare brug for et skud melankoli til en skidekold februar måned? Så har du den helt rigtige plade her. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA