x

TECH
Samsung Galaxy Buds Pro

ANMELDELSE: Rummelig lyd flytter koncerten ind i øret

GAFFA

Serie / Samsung
Udgivelse D. 17.02.2021
Anmeldt af
Lars Bennetzen

Et traditionelt headset kan levere fantastisk musik til dit øre, men lyden ændrer sig ikke, uanset hvordan du drejer hovedet. Men nu begynder rummelig lyd og hovedsporing at flytte ind i headsettet, og jeg har testet et af de nyeste, og mindste headset, der blandt andet har fået den funktion

Hvis du lytter til musik, når du bevæger dig rundt i byen, haven eller andre steder, så er det ikke altid det optimale valg at have et stort headset på, og skal vi ikke bare blive enige om, at ledninger er noget, fanden har opfundet?

De helt trådløse headsets er, ikke overraskende, blevet meget populære de sidste par år, og kvaliteten er blevet markant bedre. Her tænker jeg både på byggekvaliteten og ikke mindst på lydkvaliteten.

Jeg har kigget nærmere på det helt nye Galaxy Buds Pro fra Samsung, der udmærker sig på rigtig mange måder, både med langt bedre lydkvalitet end før, men også med et par meget spændende nye teknologier, der virker overraskende godt.

Design og komfort

Samsung har arbejdet en del med både design og komfort i det nye headset. Det er blevet markant mindre, og designet er blevet ret elegant. Det nye headset ligner ikke længere to store store propper, der sidder i øret. Nu er det langt mere elegante, og selvom man ikke er i tvivl om, at det er et headset, så ligner det mere et smykke end en grim øreprop.

Samtidig har de gjort meget ud af komforten. In-ear-headset har en tendens til at sidde nærmest for godt fast. Men udluftningskanaler mindsker trykket, og selve designet af øreproppen gør, at den ikke skal trykkes så godt ind i øret for at sidde godt fast.

Lyd og støjdæmpning

Når så headsettet sidder godt i øret, så kommer spørgsmålet, om det lyder godt. Og Buds Pro har en rigtig god lyd på langt de fleste parametre. Når jeg lytter til musik, så er det tydeligt, at det leverer en rigtig god mellemtone og en god og fyldig bas. Diskanten er så der, hvor headsettet ikke helt kan levere varen, den er lidt for metallisk. Det er ikke voldsomt, men hvis du lytter til musik i længere tid, så kan du godt savne mere klar diskant.

Når det så kommer til støjreduktion, så gør Buds Pro det bare rigtig godt, den lukker stort set omverdenen helt af, og det er virkelig med til at løfte musikoplevelsen markant. Der er intet, der forstyrrer dine favoritkunstner, når du lytter til ham eller hende.

Men så er der også lige et par funktioner mere, der bare skal fremhæves – jeg kan ikke nå at snakke om alle de funktioner, headsettet har, der er bare for mange – nemlig 360 Audio og Samtaletilstand.

Den første skal lige slås til i app’en på din Android-mobil (ja, den funktion kan du ikke bruge, hvis du har en iPhone), men det skal gøres. For hold da lige op, det breder lyden ud.

Specielt hvis du hører en koncert eller ser en film, så det en imponerende effekt. Pludselig sidder du midt i koncerten (eller filmen), og lyden er hele vejen rundt om dig. Og når du drejer hovedet, så drejer lyden også. Den måde at spore hoveddrejninger er en fed effekt og svarer ganske præcist til det, der sker når du er til koncert, eller bare hvis du sidder hjemme og kigger på tv’et. Lyden er ikke altid direkte ind i øret på dig. Nogle gange vender du altså siden til. Jeg er vild med den effekt.

En anden ting, der gør dette til et meget spændende headset er Samtaletilstand. De fleste headsets, jeg har testet, har mulighed for at dæmpe lyden, så jeg kan høre hvad der sker omkring mig. Men den funktion har Samsung taget et par niveauer op.

De har nemlig sørget for, at Buds Pro selv finder ud af når jeg snakker, og skruer selv ned for lyden og lukker op, så jeg kan høre den person jeg henvender mig til. Det virker forbavsende godt og hurtigt. Og headsettet skruer selv op for lyden igen efterfølgende – den funktion blev jeg ret forelsket i.

Derudover kan du også vælge at slå Ambient Sound til. Den funktion kender vi fra andre headset, og den er ikke specielt bedre her.

Kun til Android

Jeg ret vildt med headsettet og dets funktioner. Men du skal ikke købe det, hvis du har en iPhone. Altså – du kan godt koble det sammen med din iPhone via bluetooth, men alle de spændende funktioner virker ikke her. Det kræver, at du kan installere app’en Samsung Wearables, og det kan du ikke til en iPhone.

Det er naturligvis surt, men i virkeligheden ikke specielt underligt – Apples produkter passer heller ikke rigtigt til Android-enheder.

Med en pris på mellem 1.500 og 1.700 kroner alt efter hvor du køber det, er det et rigtig godt headset til prisen, og selvom du godt kan finde bedre lyd i andre headsets, så er lyden faktisk ret god, og til prisen – ikke mindst med alle de spændende funktioner headsettet har – er det en rigtig god investering.

LÆS OGSÅ: Gratis strøm med til koncerten


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA