x
Nana Jacobi: Magnet Sky

Nana Jacobi
Magnet Sky

Et stærkt magnetfelt, der tiltrækker gedigne pop-vibrationer

GAFFA

Album / Hun Solo Records
Udgivelse D. 26.02.2021
Anmeldt af
Kristina Grønning

Danske Nana Jacobi har aldrig været genert, når det kommer til at skabe debat med sin musikalske gøren. Ud over sit virke i musikkollektivet og netværksgruppen Hun Solo (der også for nogle år tilbage startede et pladeselskab) har Nana Jacobi formået at kanalisere sin stærke agenda i sin musik, der indtil videre har udgjort en ep og tre soloalbum.

Magnet Sky tæller dermed Jacobis fjerde soloalbum, om end hendes første dansksprogede album. Vi har her at gøre med et viljestærkt popværk spækket med velskrevne sange, eftertænksomme tekster og intet ringere end kompromisløs feminin power, der velfortjent har formået at sende singlerne ”Sorgfugl”, ”Ingenmandsland” og ”Et skib” i airplay på radiostationer som P6 Beat.

Pladens elektroniske indstøbning adskiller sig markant fra Jacobis tidligere udspil. Produceret af Kristoffer Søndergaard og mixet af Carsten Heller (The Minds of 99, Turboweekend, Lars H.U.G., Under Byen m.fl.) er lyddesignet ambitiøst og karakterstærkt og føres frem af de altomsiggribende produktioner.

I 2018 udgav Jacobi sit første dansksprogede nummer, ”Pige”, som også har vist sig at være singlen, som skulle kridte banen op til Magnet Sky. Med sangens vigtige budskab, som indkapsler pulserende kvinde-empowering, var den også det oplagte valg som den allerførste singleudgivelse fra Hun Solo Records.

Den storslåede og dramatiske popbanger ”Sneblind”, der ligeledes blev udgivet i god tid forud for Magnet Sky (i 2019), vælter i den grad lytteren bagover med et bombastisk refræn af eksploderende synth og trap-hi-hats. Her får vi desuden et fantastisk genhør med Jacobis gåsehudsfremkaldende fløjteregister, hvilket hun ikke har inkluderet på et indspillet nummer siden ”Walking In Circles” fra debutpladen This Is It fra 2006.

Jacobi får fint selskab af Jeanett Albeck og Anika Aakjær på afslutningsnummeret ”Hold dit hjerte blødt”. Trods sin skrøbelige inderlighed er det en stærk og rørende vise, der kalder på lighed og medmenneskelighed.

De gennemborende produktioner, der i så høj grad omslutter sangene på Magnet Sky, kan godt forårsage, at man som lytter taber pusten i længden. Dog formår det ikke at opsluge sangene, der næres af dybfølte tekster og gedigne vokalmelodier, for ikke at tale om Nana Jacobis forrygende vokalpræstation. Det er klart disse elementer, der sørger for, at udspillet stadig bevarer en drømmende og stoisk karakter, der som en velbeholden sky svæver let over et magnetisk og industrielt virkefelt.

Der er online releasefest den 26. februar klokken 19 på Nana Jacobis Facebook-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA