x
David Bowie: Something in the Air

David Bowie
Something in the Air

Fokuseret legende i fin halvfemserform

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 12.03.2021
Anmeldt af
Espen Strunk

Mens vi endnu har måttet undvære det helt store udtræk af posthume udgivelser med eksempelvis Leonard Cohen og Lou Reed, har det heldigvis ikke skortet på ”nyt” fra David Bowie efter hans død i 2016. For et halv års tid siden annonceredes hele seks liveudgivelser med optagelser fra 1990'erne – muligvis ikke Bowies mest uomgængelige årti, men ikke desto mindre en glædelig nyhed.

Something in the Air er femte i rækken, optaget i efteråret 1999 på Bowies promotionturné for albummet Hours. Efter eksperimenterende excesser på først 1. Outside (1995) og siden Earthling (1997) markerede Hours en tilbagevenden til et mere traditionelt rockudtryk, og det er da også en Bowie uden de store soniske dikkedarer, vi møder på den aktuelle liveoptagelse fra Elysée Montmartre i Paris, oktober 1999.

Foruden fine versioner af klassikere som ”Changes” og en herligt rocket ”China Girl” får vi sjældne sager som 1966-skæringen ”Can't Help Thinking About Me” og – fra fantastiske Station to Station - ”Word on a Wing”, som Bowie på dette tidspunkt ikke havde fremført live i mange år. Her var tale om en lille turné med besøg på mindre spillesteder, og der er da også en intim stemning over seancen, der forventeligt byder på flere udpluk fra det dengang aktuelle Hours-album, inden sættet rundes af med ”Rebel Rebel”.

Rent rockhistorisk betragtet kan man godt hævde, at disse optagelser er mindre uomgængelige end Bowies liveaktiviteter i anden halvdel af 70'erne: Et livealbum (eller fem, for den sags skyld) med 90'er-Bowie er formentlig først og fremmest for dedikerede fans. Dem er der dog som bekendt også en del af, og skulle man stadig gå og ærgre sig over at man ikke fik billet til Bowies koncert i Store Vega i december '99, er Something in the Air ikke nogen dårlig trøst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA