x
Matt Sweeney & Bonnie "Prince" Billy: Superwolves

Matt Sweeney & Bonnie "Prince" Billy
Superwolves

16 år senere kommer efterfølgeren til singer-songwriternes fælles udspil

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 30.04.2021
Anmeldt af
Jonas Appelqvist

Nogle gange, faktisk ganske ofte, er det nødvendigt, at stor kunst lige trækker vejret. Den skal tage sin tid, udvikle sig i sit eget tempo. En accepteret kendsgerning. Matt Sweeney og Will Oldham ved dette. Sidste gang de udgav noget under en fælles paraply, skrev vi i 2005, hvor de var afsendere af en af ​​årets bedste plader, Superwolf. Nu, 16 år senere, ser Superwolves dagens lys, og som pladetitlen indikerer, er der ingen større udsving  i forhold til dens forgænger.

Når det er sagt, er flyvehøjden for disse herrer skyhøj, og kvaliteten af ​​denne samling sange er lige så indlysende. Med et par forbehold.

Ingen nye jagtområder udforskes, det kan hurtigt fastslås, men Sweeneys og Oldhams næsten patenterede melodisprog betyder, at manglen på noget nyt kan tilgives. Det er nedbarberet og tidløst og en sangskrivning, der minder om Jerry Garcia og Robert Hunter, ikke mindst tydeligt i ”Hall of Death”, der leder ind i et psykedelisk univers, hvor frontfigurerne og deres medmusikere bevæger sig let. Her swinger det, noget albummet ville have godt af at vende tilbage til lidt oftere.

For det skal siges – Superwolves er ikke hundrede procent vellykket. Det har en tendens til at læne sig lidt for meget ind over lejrbålet og de sange, de to har formet deres karriere omkring. Alt er pletfrit spillet og arrangeret, og man ville håbe, at et større ønske om at eksperimentere havde gennemsyret albummet.

I det store hele dog en håbefuld udgivelse og et passende soundtrack til foråret 2021.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA