x
Inderlig ungdom i fuld kontrol

Ida Laurberg, Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Foyer

Inderlig ungdom i fuld kontrol

Anmeldt af Anne Straarup | GAFFA

For fire år siden optog en 16-årig Ida Laurberg sangen ”Puppy Dog Eyes” på sit værelse. I dag har nummeret fået cirka 20 millioner streams. Sangeren har desuden sit eget pladeselskab sammen med manageren Nicky Furdal, og i 2020 udgav Laurberg ep’en Phase Five.

Laurberg indtager Musikhusets Foyer, hvor hun skal spille som del af dette års Spot Festival. Med sig bringer hun et band bestående af trommer, keys og guitar.

Koncerten sætter i gang med en rungende start, som man kan mærke i kroppen. Det munder ud i sangen ”Dirty”, som Laurberg smyger sig igennem med sin fløjlsbløde stemme og ubesværede falset. Der er fuld kontrol – selv når sangeren når de høje, nærmest stratosfæriske toner. Denne lethed gør sig gældende under hele koncerten.

Vi er i gang, og publikum er med. Musikeren fanger en god del af dem med sit drømmende udtryk og ufejlbare indlevelse. Desværre når hun ikke helt ud til de bagerste rækker, og der er nogle stykker, som bevæger sig rundt og sniksnakker lidt.

Når Laurberg skal snakke mellem numrene, fornemmer man hendes unge alder. Hun griner nervøst og siger:

– Der er lidt flere mennesker, end jeg er vant til.

Hendes største problem er dog, ifølge sangeren selv, hvorvidt hun har en såkaldt camel toe.

– Jeg tager lige lidt vand.

Er det akavet ungdom? Måske. Charmerende? Jo, egentlig.

Laurberg udviser et stort potentiale. Hun mestrer det bløde, men det klæder hende også, når bandet fyrer den af.

Koncerten slutter med to af Laurbergs største numre, ”Rip Your Shirt” og ”Puppy Dog Eyes”. Sidstnævnte er ifølge musikeren ”en sang, som aldrig er spillet live før, på trods af at det nok er min største sang”.

Sangeren er alene med sin guitarist, der har skiftet til akustisk. Det er intimt og smertefuldt, på den gode måde.

Laurberg demonstrerer igen, at det er legende let for hende at leve op til sin indspillede stemme. Det er dog inderligheden, der gør, at man går fra koncerten med følelsen af, at man lige har set noget stort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA