x

TECH
Jabra Elite 7 Pro

ANMELDELSE: Fed lyd og lækker komfort i dansk headset

GAFFA

Serie / Jabra
Udgivelse D. 12.10.2021
Anmeldt af
Lars Bennetzen

Det mærkes tydeligt, at danske Jabra har mange års erfaring i at lave fede lydprodukter. Jeg har testet deres helt nye, helt trådløse headset, og ikke alene er det blevet mindre og bedre – det er også blevet billigere

De helt trådløse headsets, altså dem hvor alle ledninger er elimineret, hører til mine favoritter. Men jeg har også store krav til dem. For jeg vil stadig have den fede lyd, de må ikke falde ud af ørerne på mig, hverken når jeg går, kører med offentlige transportmidler eller når jeg træner i det lokale fitness center.

De skal også tåle lidt af hvert, for jeg forventer at jeg kan have dem på til træning, og at sved og vand ikke dræber dem.

Det nye Jabra Elite 7 Pro tjekker umiddelbart alle bokse, og så et par stykker mere. For Jabra har nemlig også lige tilføjet trådløs opladning af etuiet, og så har de gjort etuiet markant mindre end før, begge dele noget jeg sætter stor pris på.

Når det kommer til lyd, er det tydeligt at høre, at Jabra har mange års erfaring i headsets og lydprodukter generelt. Den lyd jeg blev præsenteret for, var både behagelig og meget fyldig. En fed bas, der gav mig en god fornemmelse af en god bund i musikken, uden at den var mudret på nogen måde. Mellemtonerne var klare og flotte, bredte musikken ud og lod mig høre rigtig mange detaljer i musikken, og det hele blev afrundet af de skarpe og klare diskanter, der virkelig gav musikken karakter.

Med til headsettet er der så også en app, og den bør klart installeres, for der er et par funktioner her, du bør tjekke ud. Blandt andet kan du tjekke, om headsettet nu sidder korrekt og få det justeret til at passe præcist til dine ører.

Det er også her, du opdaterer headsettet til sidste nye softwareversion, og så er der en lille equalizer. Her kunne jeg dog nok godt have ønsket mig en lidt bedre EQ; der er ikke så meget, du kan stille på.

Men den er der, og den virker.

Selve headsettet er blevet markant mindre end forgængeren, og komforten ligeledes markant bedre. Jeg kan dog stadig ikke have det i øret mere end et par timer, før mit øre begynder at gøre ondt. Så selvom komforten er høj, så kunne den stadig godt være bedre.

Endelig er der betjeningen, og den er jeg glad for. Et klik på højre øreprop starter og stopper musikken, eller modtager og afbryder et opkald, og et klik på venstre slår den aktive støjreduktion til, eller lader omgivelsernes lyde komme igennem til dig.

Her skal støjreduktionen lige roses, for den er virkelig god. Den fjerner stort set alt, og selv en tur i S-toget er en fornøjelse, når man kan lukke hylende unger og larmende teenagere ude fra ens virkelighed.

Du kan også skrue op og ned for musikken her, det kræver blot, at du klikker og holder på enten højre eller venstre øreprop.

Det er svært ikke at være glad for Elite 7 Pro, ikke mindst når man kigger på prisen, der nu er kommet ned omkring 1.500 kroner, klart pengene værd. Eneste ting – komforten, den mangler stadig lige det sidste.

LÆS OGSÅ: Spændende oplevelser i små indpakninger


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA