x
Fælles gensynsglæde til overlegent comeback

MØ, Den Grå Hal, København

Fælles gensynsglæde til overlegent comeback

Anmeldt af Ida Hummelgaard | GAFFA

Orange Scene 2019 – MØ spiller i Zorro-hat og sort kappe med ordene ”Try to embrace your vulnerabilities, they can be your greatest strength”. Mindet om den regnfyldte koncert med en popeuforisk festivalplads ligger fjernt i hukommelsen, for sommeren 2019 bød på de sidste større liveoptrædener fra MØ – indtil nu.

Efter en fire-årig lang, intens turné som følge af det globale hit ”Lean On”, utallige singler og albummet Forever Neverland var MØ nemlig klar til endelig at holde en tiltrængt pause. Den pause blev dog for længere end forventet – ikke kun grundet en pandemi, men også fordi det tager tid at bearbejde og reflektere over en så kaotisk periode, hvor tempoet kørte med rekordfart for kunstneren.

Men selvom MØ har taget sig en nu to-årig pause, har hun ikke hvilet på laurbærrene. Heldigvis har en af måderne at fordøje den turbulente tid også været igennem sangskrivning. Derfor var aftenen også en indvielse i en masse nye sange fra musikerens kommende nye album med titlen Motordrome.

En ustoppelig dødsdrom

Den danske oversættelse af titlen, dødsdrom, er en lille motorcykelarena, hvor kørerne ræser i cirkler med kontinuerlig fart, så cyklen aldrig falder til jorden. Et meget sigende symbol på MØs tilstand de sidste mange år. Temaet var der også spor af i Den Grå Hal - et halvt motorcykelskelet, MØ i fuldt læderdress og en halvcirkel (en slags golden halfcircle for de ivrige fans) rundt om hovedscenen.

Spillestedet Den Grå Hal var, som MØ sagde i løbet af koncerten, et drømmevenue, da hun netop startede sin musikkarriere med gigs på Christiania i den famøse punk-duo MOR. Derfor var det også endnu mere oplagt, at kunstnerens partner in crime fra dengang, Josefine Struckmann, nu med solo-kunstnernavnet Nurse, skulle sætte gang i hele showet.

Den spirende musiker var dog ikke annonceret som opvarmning, og derfor kom det som en overraskelse for nogle, at det ikke var hovednavnet, som indtog scenen klokken 20. Men med de forudsætninger bar Nurse salen godt med AutoTune og mundharmonika i tunge popproduktioner.

Det gik dog for alvor amok, da MØ en halv time efter dukkede op midt i publikum til en storslået synthmelodi. Det faste band Sylvester Sivertsen (bas, keys), Mikkel Baltser Dørig (guitar) og Rasmus Littauer (trommer) fulgte efter hende og sparkede festlighederne i gang med to nye numre, ”YIL” og ”Cool To Cry”.

Hits og punk-reunion til den popelskende flok

Aftenen var præsenteret som en intim koncert – og 1700 mennesker er for MØ et reelt lille show. Derfor havde jeg også troet, at det var den hårde kerne af fans, som ville dukke op, men det var faktisk en mere broget flok – som første del af sættet også vidnede om.

Det er klart, at de første minutter bare var ren ekstase og gensynsglæde med den karismatiske sanger, men efter både ukendt og ældre materiale i form af ”Pilgrim” og ”Maiden”, blev det tydeligt, at størstedelen var kommet for de nyere hits. Men dem, som alligevel allerede hoppede og dansede, blev dog stoppet, da lyden gik fuldstændigt (hele to gange) på ”Cool To Cry” og mikrofonerne flere gange gav feed i højtalerne, når MØ stod på to af salens byggede platforme.

Lydproblemerne glemte alle dog, da ”Nights With You”, ”Blur” og ”Lean On” spillede. Her fik kunstneren frembragt både fællessang og dansefest i god afstand fra dødsdrom-temaet. Men så fortsatte et voldsomt intermezzo i strobelys, der satte lyd på et ustyrligt tankermylder og endte i balladen ”Run Away”, den hårdtslående nye sang ”Punches” og ikke mindst en uforglemmelig reunion af MOR. Struckmann gæstede MØ på scenen, og efter hele syv års pause skrålede de igen ”FISSE I DIT FJÆS” til en stor, vild crowd.

Herfra gik festbarometeret kun opad!

Der var både headbanging til ”Don’t Wanna Dance”, notorisk crowdsurfing på ”Live to Survive” og tårer fra publikum under en smuk akustisk version af ”Don’t Leave”. Her delte kunstneren også, at hun havde været nervøs for, om hun nu huskede at have det sjovt, da det var følelsesladet at skulle spille koncert igen – men MØ bekræftede, at det sårbare er hendes største styrke, og at det er på scenen, hun virkelig hører hjemme.

Kirsebærret på toppen var ”Final Song”, hvor sangeren igen svævede over salens stærke arme, og det næsten var tydeligere at høre publikum end sangeren selv. Alt it alt et brag af en popfest fyldt med taknemmelighed over igen at kunne opleve en af Danmarks allerbedste live-performere.  

 

Sætliste

YIL (ny sang)

Cool To Cry (ny sang)

Nostalgia

Pilgrim

Maiden

Nights With You

Turn My Heart To Stone

Blur

Lean On

Intermezzo

Run Away

Punches (ny sang)

FISSE I DIT FJÆS (MOR sang)

Don’t Wanna Dance

New Moon (ny sang)

Kindness

Live To Survive

Don’t Leave

Brad Pitt (ny sang)

Final Song


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA