x
Bbybites: PLEAZER

Bbybites
PLEAZER

ANMELDELSE: Bbybites langer håndmadder ud til dansegulvet og pleaser-genet

GAFFA

EP / Sony Music
Udgivelse D. 05.11.2021
Anmeldt af
Adam Bouttai

Det er ganske besværligt at komme igennem hverdagen med frekvensen sat på FM-båndet, uden at Martha Maj Hauptmann får sat tænderne i underlægningsmusikken til den danske bytrafik. Bbybites positionerer sig et ganske fint sted imellem det urbane segment og rotations-krævende pop med de allestedsnærværende single-udspil "bby", "Pleaser" og "Take Me Hard". 

Men tre stilsikre singleudgivelser og yderlige tre numre er portionsanretningen PLEAZER i den grad skamlytningsværdig med små 17 minutters spilletid. Udgivelsen har i vide udstrækninger taget højde for de typiske allergier og husket at krydre tilpas, belægge højt og servere i fartfyldt tempo. Glem dog alt om fast food og coin offers. Der er intet kalorielet ved produktet – og der behøves ikke yderligere ketchup for at få bagværket til at glide ned. 

PLEAZER har ikke kun snacking potentiale. Udgivelsens arkitektur vidner om en artist, der gør foreløbig status og viser fin retning for fremtiden særligt med de mere sensitive "Princess n the Pea" og "Quiet in the Crowd" som henholdsvis åbner og afslutter.

Egentligt kunne man godt ønske bare en smule mere fuck-off attitude og farlighed. Der er dog i tekstuniverset en bearbejdning af pleaser-genet, usikkerheds-kvababbelser og så mange andre af de der akilleshæle, der gør mennesker til mennesker. Og så ville en påtaget persona være tydelig og ubetydelig. 

Musikalsk er garnituren ren 90'er-feel good med dansegulvet in mente under radioæteren som strømslugende varmelampe.

Jagten på et musikalsk udtryk har heldigvis været i fokus frem for at skabe en generisk pop-persona direkte ud af sensationsfabrikken. Martha Maj Hauptmann sikrer en fornem debut og binder for nu en stilsikker sløjfe på de nærværende års single-udgivelser og koncerter. Bbybites har bidt sig godt og grundigt fast i æteren. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA