x
Courtney Barnett: Things Take Time, Take Time

Courtney Barnett
Things Take Time, Take Time

Slackerdronningen slækker på strømmen, men optimerer coolness-faktoren

GAFFA

Album / Marathon Artists
Udgivelse D. 12.11.2021
Anmeldt af
Finn P. Madsen

Tilbage i 2019 var den australske musiker Courtney Barnett som brændt ned til grunden. Efter en lang og krævende turné både i USA og Europa oven på albummet Tell Me How You Really Feel ramte livet hende på den hårde måde. Hun fløj tilbage til Melbourne, isolerede sig med stækkede vinger og levede alene for første gang efter et brudt forhold.

En tikkende trommemaskine og et vuggende krystalklart bluesriff i slowmotion er hældt ind over indledningsteksten “In the morning I'm slow / I drag a chair over to the window / And I watch what's going on / The garbage truck tiptoes along the road / Light a candle for the sufferin' / Send my best wishes with the wind”. Trangen til at leve et almindeligt liv og lave hverdagsagtige ting var den kur, som Barnett her beskriver, og som var med til at få hende tilbage på sporet.

Titlen Things Take Time, Take Time på Courtney Barnetts tredje album skal tages alvorligt og indkredser på finurlig vis de små ting i livet. Dem, man ikke tænker på til daglig, men som måske betyder mere i det store hele. Men også den usikkerhed, der følger med ved måske at tage nogle chancer uden for ens komfortzone. “And I'm not afraid of heights / Maybe I'm just scared of falling” lyder det tøvende den psykedelisk svævende ballade ”Here's the Thing”, der får vist, hvilken fin, men også sart sangskriver Barnett i virkeligheden er bag sit krøllede sind.

I forhold til de to første album er Things Take Time, Take Time nærmest blottet for Barnetts ellers så fantastiske staccato guitarriffs og det slackeragtige greb, som har været hendes store forcer fra starten af karrieren. Denne gang står hun helt blottet, og det får sat en tyk streg under, at hun kan sit håndværk, når det kommer til sangskrivningens ædle kunst. 

Kølig og afslappet lader Courtney Barnett sangene drive af sted i adstadigt tempo. Helt upåvirket af verden omkring hende beskrives hverdagens små begivenheder på finurlig vis med ups and downs og den måde, vi mennesker relaterer til hinanden. Som på den skæve indie-traver "Turning Green" med gnistrende guitarlicks og hårdtpumpet trommemaskine, hvor der gives gode råd til at overkomme en depression, ”I hear all your fears and they are understandable, my friend/Why don't you let go of those ideas?/They're never gonna serve you in the end”. Den tempofyldte ”Write a List of Things To Look Forward To”, drøner af sted med et catchy country vibe, mens parolen “Sit beside me, watch the world burn/We'll never learn, we don't deserve nice things” står i pæn kontrast til sangens velsmurte iørefaldenhed.

Sammen med Warpaints Stella Mozgawa på keyboard og trommer har Courtney Barnett skåret ned på virkemidlerne. Men selv om der er slækket på strømmen, optimerer slackerdronningen på Things Take Time, Take Time til gengæld sin coolness-faktor ved at lade de gode sange tale på den mest intime måde.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA