x

TECH
Voyager 5200 UC

ANMELDELSE: Problematisk lyd i headset

GAFFA

Serie / Poly
Udgivelse D. 01.12.2021
Anmeldt af
Lars Bennetzen

Headset dedikeret til telefonsamtaler ser vi ikke så ofte længere. Men de findes stadig, og jeg har testet et fikst et af slagsen fra Poly. Men hvor det ser godt ud, er lyden langt mere problematisk.

Headset dedikeret til telefonsamtaler er et vigtigt hjælpemiddel til alle, der snakker meget i telefon, ikke mindst hvis det skal ske i bilen, eller når vi er ude at gå en tur. Jeg sætter selv stor pris på den type headset. Det sidder kun fast på det ene øre, og det fylder ikke så meget i lommen.

Voyager 5200 UC fra Poly har været en tur forbi mig, og jeg har testet det for komfort, brugervenlighed og ikke mindst lydkvalitet.

Voyager 5200 UC kan kobles både til din telefon – via en dongle – eller til din smartphone via almindelig bluetooth. Derved kan det bruges både, når du har onlinemøder via din computer, eller du snakker i telefon.

Det var let at tage headsettet i brug, det dannede hurtigt og let par med både min computer og min smartphone, og det var ikke nødvendigt med en app for at bruge det.

Headsettet kommer i en relativt stor boks, som også er et batteri, så det lader op, når du ikke bruger det, og det er fedt, for så skal man ikke hele tiden huske at lade det op. Du skal naturligvis huske at lade selve æsken op fra tid til anden, men der er rigeligt med batterilevetid til flere dages brug, så det er ikke så ofte, det skal ske.

Rent komfortmæssigt er det et fint headset. Det hænger i en bøjle rundt om øret og presser ikke ind i øregangen. Bøjlen er dog relativt tung, og det mærkes, hvis du har det på i flere timer ad gangen.

Betjeningsmæssigt er der masser af funktioner i Voyager 5200 UC, men jeg er ikke en fan af, hvordan de har placeret knapperne. Mine store pølsefingre har svært ved at ramme volumen-knapperne på toppen af bøjlen, og det er virkelig besværligt at ramme den knap, der bruges til at besvare et opkald. Den sidder nemlig på bagsiden af mikrofonarmen, og for at ramme den uden at presse headsettet af, så skal jeg holde fast på mikrofonarmen. Og her er problemet, for så rammer jeg meget ofte den knap, der sidder på toppen af mikrofonarmen, og som slår lyden fra.

Samme knap bruges for resten også til at tilkalde Alexa, hvis du er inde i Amazon-universet. Hvis du er til iOS eller Android, så tilkalder du de assistenter ved at holde knappen til at besvare telefonopkald med, nede i to sekunder.

Det havde dog ikke gjort så meget, hvis lyden havde været god. Men det kan jeg desværre ikke sige, at den er.

Dem jeg snakkede med, mente, at lyden var meget dåseagtig, og den lyd, jeg fik ind i øret, var lidt skrattende og ikke specielt god. Naturligvis skal jeg ikke lytte til musik i headsettet, og det kan absolut heller ikke anbefales, men lyden skal stadig være naturlig, hvad den bare ikke er.

Jeg kan godt lide det, etui headsettet ligger i, og at det dublerer som et batteri.

Men helt generelt er jeg ikke en fan af Voyager 5200 UC. Det er for besværligt at betjene, og lyden er ikke tilfredsstillende. Og det koster stadig omkring 750 kroner, så helt billigt er det ikke just.

LÆS OGSÅ: Usb-mikrofon lover meget, men holder mindre


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA