x

TECH
HTC Vive Pro 2

ANMELDELSE: Imponerende, og dyr, virtual reality

GAFFA

Serie / HTC
Udgivelse D. 02.12.2021
Anmeldt af
Lars Bennetzen

Nogle spil gør sig bedre i VR, men det kræver et headset der kan gengive den kunstige virkelighed. Jeg har testet det nye Vive Pro 2 fra HTC og det er imponerende – men det er prisen også

Virtual Reality, eller VR, er ikke just nyt. Vi har længe haft teknologien og HTC er et af de firmaer der var først på aftrækkeren med at sende et VR-headset på gaden.

Det nyeste, Vive Pro 2, har været forbi min computer og jeg har haft fornøjelsen af at teste det sammen med en række spil, der gør sig bedst i VR.

Men lad mig lige starte med at kigge på selve headsette, for selvom det er flere år siden det første Vive-headset kom på gaden, så er det ikke just krympet i størrelse. Vive Pro 2 har en skærm der går ned foran ansigtet, et headset der dækker ørene og en nakkebøjle der holder det fast til hovedet. Ingen af de ting er små, og naturligvis skal der være en masse elektronik der holder styr på orientering, og som kan levere et billede i skærmen, men det er stadig en stor sag.

Dertil kommer, at der også er to basestationer der skal tilkobles, og så skal du have to kontrollere i hånden. Alt sammen krydres med et stort og langt kabel der hænger fra headsettet ned til din computer, og naturligvis den nødvendige strømforsyning til basestationerne.

Hele dette setup fylder rigtig meget både når du spiller og når det ikke bruges. Det er helelr ikke noget du lige smider ind under skrivebordet når du er færdig. Du skal pakke det pænt sammen, og lægge det væk i den skuffe du har reserveret til det.

Så langt med de sure opstød, det er nu også en masse fede ting ved Vive Pro 2, en af dem er, at opløsningen på billedet har fået en markant opgradering, og det ses. Billedet står imponerende flot, og de spil der understøtter Vive Pro 2, leverer en fed oplevelse.

Selvom det indbyggede headset ikke ser ud af noget, så er lyden faktisk rigtig god, og tilsammen får man en virkelig overbevisende VR-oplevelse i Vive Pro 2.

Men det har sin pris, både når det kommer til indkøb, men også når det kommer til krav til din computer. For det er ikke alle computere der kan trække Vive Pro 2. Du skal have en ret stærk gamer-pc med et godt grafikkort, og en port der understøtter DisplayPort.

Den samlede oplevelse med Vive Pro 2 er god, hvis jeg virkelig vil VR. Headsettet er nemlig dyrt, omkring 11.000 gode danske kroner (for at få både headset, kontrollere og basestationer), og så skal du også sikre dig en pc der kan trække oplevelsen.

Du skal også have et sted hvor du kan være, for at spille VR kræver plads, du skal kunne sætte basestationer op, du skal have en vis afstand til din computer, og der skal være god plads omkring dig, så ud ikke vælter møblerne, eller falder og kommer til skade.

Men oplevelsen er rigtig god, og jeg har aldrig før oplevet så overbevisende en VR-oplevelse.

Personligt kommer jeg aldrig til at investere i Vive Pro 2, men det var sjovt og fedt at prøve det, men jeg synes stadig at det er alt for dyrt i forhold til hvad det kræver, og hvor mange spil der virkelig understøtter det, og som giver en meroplevelse der berettiger den store udgift til Vive Pro 2.

LÆS OGSÅ: Problematisk lyd i headset


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA