x

TECH
Urbanista Lisbon

ANMELDELSE: Komfortabelt lille headset dræber bas og diskant

GAFFA

Serie / Urbanista
Udgivelse D. 22.01.2029
Anmeldt af
Lars Bennetzen

Det er fedt, når et headset kan ligge ubesværet i lommen, men mindre fedt er det, når det mishandler lyden – det er desværre tilfældet med et lille svensk headset, jeg lige har testet

Jeg har ved flere lejligheder brokket mig over helt trådløse in-ear-headsets, der bliver alt for store og ukomfortable i øret. Det er absolut ikke tilfældet med det lille nye headset, Lisbon, fra svenske Urbanista.

Dette in-ear-headset hører til blandt de mindste, når det kommer til headsets helt uden ledninger, og det får det virkelig masser af point på i min bog.

Urbanista har også lavet et ret fedt design, for der er ikke de traditionelle dutter, der går ind i øregangen på dig. I stedet er der en lille blød vinge, der holder selve øreproppen fast, og så har Urbanista virkelig lavet et fedt design.

Jeg var meget nervøs for dels, at det skulle falde ud, dels at det skulle lukke for mange lyde ind udefra. Men det var ikke tilfældet – jeg var meget imponeret over, så godt Lisbon sidder i øret, og den støjreduktion, headsettet leverer er ganske fin, ikke mindst når man tager prisen på lige under 400 kroner i betragtning.

Jeg kan godt lide filisofien bag headsettet – at det skal være et småt og farvestrålende headset – det jeg testede, var godt nok sort, men det kommer i mange ret fede farver – det gør det let at have med i tasken eller lommen.

Lyden imponerer ikke

Men desværre så stopper roserne der. For hvor et headset virkelig skal vise sin værdi er på lyden, og her skuffer Lisbon ret meget.

Bassen er meget ulden og giver et mudret lydbillede, som på ingen måde gør noget godt for musikken. Herudover er bassen ikke ret markant, men det er i virkeligheden måske en fordel, når den nu ikke er bedre, end den er.

Samtidig er der stort set ingen diskant, og det gør absolut ikke lydbilledet bedre. Det betyder også, at det samlede lydbillede bliver ret skidt og ikke noget, man har lyst til at lytte på ret længe ad gangen.

Jeg giver headsettet kredit for størrelse og komfort, men der er ikke noget at råbe hurra for omkring lyden. Selvom prisen ligger på under 400 kroner, er det ikke pengene værd, og heller ikke en batteritid, der passerer 25 timer – inklusiv den indbyggede strøm i etuiet – gør prisen spiselig.

LÆS OGSÅ: Elegant smartwatch og avanceret fitness tracker i et – men med udfordringer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA