x
JaConfetti: The Rainbow Express

JaConfetti
The Rainbow Express

JaConfetti: The Rainbow Express

GAFFA

Album / Sony BMG
Udgivelse D. 27.08.2007
Anmeldt af
Erik Barkman

Legesygen hersker uindskrænket i JaConfettis kulørte univers. Musikalske bidder og brokker, der i andre sammenhænge ville tjene som eksotiske krydderier, er centrale byggeklodser her: Swingende jazz-blæsere, vrøvletekster, musical-interluder, skæv percussion, spøgelseskor, marchtrommer. Den danske duo Josephine Philip og Ane Trolle (Trolle/Siebenhaar, Trentemøller) optræder i JaConfetti under dæknavnene Yvone Coco og Ella Mau – allerede dér er tonen ligesom lagt.
The Rainbow Express er renhjertet skæg og ballade. De fleste sange vugger muntert af sted på en bund af reggae-inspirerede beats – perfekt i tråd med tidens toneklang. Men der bliver også plads til triphoppede sager, der ikke ligger milevidt fra Trolles succes-single Sweet Dogs, og så har de to JaConfetti-piger vist også hørt Chicks On Speed engang. I det hele taget hober associationerne sig op, efterhånden som pladen skrider frem: Avalanches, Lily Allen, Bikstok Røgsystem, Moloko, Big Brovaz, Gwen Stefani, Smoke City ... Alligevel er der ingen tvivl om, at duoen savner sin lige i Danmark.
Bedst er JaConfetti, når de lader alternativ hiphop møde sukret sommerpop som i Hold Nu Kay, der allerede har løbet en sejrsrunde som ”Ugens Uundgåelige” på P3. De electroclash-inspirerede numre er knap så stærke, og i det hele taget er niveauet på The Rainbow Express svingende. De sødmefulde finurligheder er charmerende, men uden for rammerne af single-formatet – hvor Trolle og Philip befinder sig bedst – bliver oplevelsen en anelse tyndbenet. Der er masser af kalorier i JaConfettis debut, men mange af dem er tomme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA