x

TECH
OnePlus 10 Pro 5G

ANMELDELSE: Fede oplevelser i ny smartphone

GAFFA

Serie / OnePlus
Udgivelse D. 30.11.-0001
Anmeldt af
Lars Bennetzen

Jeg har testet den nyeste smartphone fra OnePlus, og den giver et hav af spændende oplevelser, lige fra foto og video til at se koncerter og game – den er hurtigt blevet min nye favorit Android-baserede smartphone

En mobil, eller smartphone om du vil, er ikke bare en gadget, vi kan bruge til at ringe til hinanden fra, eller til at sende beskeder på. Den er vores underholdningscentral, vi læser nyheder på den, og vi bruger den til vores kreative udfoldelser, når vi tager billeder og skyder videoer med den.

Oplevelserne står da også i kø i den nye smartphone, OnePlus 10 Pro 5G. Den har et fantastisk kamera, en superskøn skærm og hestekræfter nok til at holde trit med de mange udfordringer, man kaster efter den i løbet af en hverdag.

Rent designmæssigt er der ingen tvivl om, at OnePlus er gået efter et eksklusivt udseende. Skærmen er let buet ned over siderne og går næsten til kant hele vejen rundt. Kameraet på forsiden er et såkaldt "punch hole", og den lille cirkel er placeret helt oppe i øverste venstre hjørne – hvilket gør det meget diskret.

Kameraet på bagsiden er derimod stort – her har OnePlus nærmest gjort en dyd ud af det og sikret, at det fylder så meget som muligt. Det er ret spændende, og når man kigger på OnePlus 10 Pro 5G, så ser det virkelig flot ud.

Samtidig er materialet valgt, så det er så modstandsdygtigt mod fedtfingre som muligt, og det både ses og mærkes. Jeg fedter normalt min smartphone ret meget til, men jeg oplevede på intet tidpunkt, at det skete med denne mobil, virkelig en fed oplevelse.

Der er dog ingen tvivl om, at det helt store trækplaster på denne smartphone er kameraet. OnePlus har siden sidste år haft et tæt samarbejde med Hasselblad, og denne smartphone er udstyret med, hvad de kalder andengenerationa Hasselblad-kamera til mobilen.

Jeg skal ikke her gå ind i alle de tekniske detaljer med kameraet, men det indeholder en lang række muligheder for at være super kreativ, når du tager billeder, både hvis du er amatør/hyggefotograf, og hvis du nærmer dig det professionelle niveau.

For sidstnævnte er der adgang til pro-indstillinger, både når du tager billeder og videofilmer, og sidstnævnte er helt unikt for smartphones, så du kan lege med de avancerede indstillinger og få billeder og video, ligesom du måtte ønske.

Men personligt synes jeg, at det mest spændende er de funktioner, du finder uden for de professionelle indstillinger. Her finder du blandt andet resultatet af et samarbejde med tre professionelle fotografer, der er blevet til, hvad OnePlus kalder for Master Style – indstillinger og efterbehandlinger af de billeder, du skyder. De findes under "Filtre", selvom OnePlus ikke kalder dem for filtre, og giver nogle ret fede effekter, når du skyder portrætter, stiliserede billeder og naturbilleder – jeg er vild med Master Style og håber, at der kommer mange flere til.

Generelt er der så mange muligheder med OnePlus 10 Pro 5G, at der er noget for alle, og det er muligt at skabe nogle fantastiske billeder, videoer og oplevelser med den nye smartphone.

Kvaliteten af billederne er virkelig gode, farver holder sig godt op ad det, du ser i virkeligheden, hvilket jeg sætter stor pris på, og fordi den laver billeder og video i meget høj opløsning, får du en fed skarphed, der gør, at billeder præsenterer sig virkelig godt – både på telefonens skærm, og når du sender dem over på computeren.

Kameraet er dog ikke det eneste der giver dig nogle fede oplevelser med denne mobil. Skærmen er på 6,7” i Fluid AMOLED, har en dobbelt farvekalibrering, og om du ser koncerter, musikvideoer, film eller gamer på den, så får du nogle fede og meget flotte billeder.

Jeg prøvede også at afspille musik på den, og selvom det naturligvis er begrænset, hvor meget du kan gøre med små indbyggede højttalere, så er jeg faktisk positivt overrasket over kvaliteten. Så selvom jeg ikke ville lytte til musik på den længe, så er lyden god nok til at dele en musikvideo med venner og bekendte uden lyden skærer i øret på dig.

Med masser af hestekræfter, en lang batterilevetid og en meget rimelig pris, kan jeg kun lette på hatten over denne nye smartphone – den er virkelig fed.

LÆS OGSÅ: Tyndbenet lyd i gaming-headset


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA