x

TECH
MateBook 14s

ANMELDELSE: Hestekræfter nok til de kreative i dyr laptop

GAFFA

Serie / Huawei
Udgivelse D. 22.04.2020
Anmeldt af
Lars Bennetzen

Den nyeste laptop fra Huawei er en flot lille sag, med styrke nok til de kreative – men den er langt fra billig

En laptop til folk, der har brug for masser af kræfter under tastaturet til deres kreative opgaver, har traditionelt været en større og ofte lidt klodset sag. Men den tid er hastigt ved at forsvinde, og den nyeste laptop fra Huawei, MateBook 14s, er et godt eksempel på en elegant og stilsikker laptop til de krævende brugere.

MateBook 14s har en skærm på 14,2” i skærmforholdet 3:2 – det giver den en langt mere firkantet skærm end mange laptops med den mere aflange skærm. Det giver den masser af skærmplads, uden at du skal op i 16” skærme, hvilket er en fed ting.

Samtidig har skærmen en flot og høj opløsning, og den er i stand til at vise over 1 milliard farver. Alt sammen noget, der giver flotte billeder på skærmen, og for alle, der arbejder med video eller billeder, er det en vigtig parameter.

Skærmen er en såkaldt touchskræm, altså en du kan betjene med fingrene. Det er så noget, jeg ikke selv bryder mig om – hvis jeg vil pille ved skærmen, så ville jeg bruge en tablet, en laptop er beregnet til at blive brugt med mus og tastatur, ikke med mine fedtede fingre. Men det er klart en smagssag og derfor heller ikke noget, der tæller ned i denne anmeldelse.

Rent designmæssigt holder Huawei fast i det design, de har kørt med i mange år, et smalt og meget elegant design. Der er ingen tvivl om, at denne laptop fortjener at blive vist frem på favorit-cafeen, den er virkelig flot.

Den er også udstyret med en processor, der burde give den masser af hestekræfter. Langt hen ad vejen har den det også. Du kan sagtens arbejde med film, video og musik på denne lille sag, men når jeg alligevel ikke falder på halen over ydelsen, er det, fordi jeg ikke føler, jeg får så meget, som prisen indikerer. Der er nok muskler under tastaturet til de opgaver, de fleste kreative folk har brug for, men så heller ikke mere, og det burde den have til prisen.

Skærmen har dog en virkelig hurtig og flot opdateringshastighed på 90Hz, og det gør, at specielt videoer er virkelig flotte at se på skærmen.

Lydsystemet er også ret godt, taget i betragtning af, at der er fysiske begrænsninger i en laptop. Den kan ikke levere de store oplevelser, når det kommer til bas, men jeg kunne sagtens sidde og nyde musik fra YouTube Musik og Spotify eller de nyeste musikvideoer fra mine favoritter.

Batteriet er stort og har hurtigopladning, hvilket gør, at du sagtens kan have den med på farten og stadig arbejde på den. Samtidig er den hurtigt fyldt op igen, hvis du altså bruger den medfølgende oplader.

Jeg oplevede dog fra tid til anden, at den ikke var helt gode venner med Windows 11. Den frøs indimellem, når jeg brugte browseren, og visse programmer havde svært ved at blive afviklet på den. Det skete dog ikke for de væsentligste programmer, så som Premiere Pro eller Photoshop.

Tastaturet er virkelig behageligt at arbejde på, med en god arbejdsgang og et behageligt anslag.

Jeg er dog ikke glad for prisen. Jeg synes ikke, at prisen, kvaliteten og ydelsen hænger sammen. En laptop i denne størrelse og med de hestekræfter jeg oplevede, burde ikke koste over 8-9.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Gratis app til iPad gør det superlet at være kreativ


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA