x
Les Mangalepa: Endurance

Les Mangalepa
Endurance

Les Mangalepa: Endurance

GAFFA

Album / Retroafric (Stern's)
Udgivelse D. 14.05.2007
Anmeldt af
Torben Holleufer

Les Mangalepa havde deres storhedstid i sluthalvfjerdserne, og denne plade er en samling af deres største hits. Vel at mærke lange skæringer, drevet af et uimodståligt beat, guitarerlinjer for Herren og de typiske vokaler højt oppe i tenoren, overlegent fyret af af leadsangeren og hans kor. Det er virkeligt godt, det her.
Orkestret eksisterer stadig og spiller fast på en klub i Kenyas hovedstad, Nairobi, men for dem, der synes, at det er vel langt, er der denne plade. Orkestrets medlemmer blev skolet i Congo (Zaire), og det kan man høre, samtidig med at de spiller den specielle Øst- og Sydafrikanske stil, som man også kender fra Zimbabwe og Mozambique, vel at mærke inde i landet. Stærkt rytmisk, men med flowet som hovedingrediens, så man efterlades med en henført følelse, samtidig med at der er så mange finurlige detaljer nede i mikset af denne fantastisk glade musik.
Tjek leadguitaristen Bwamy Walumona – som siden fandt Gud og nu er prædikant – ud og Tabu Ngongos sax, der virkelig tager fra sammen med blæsergruppen. Les Mangalepa er simpelthen en tilstand. Og numrenes længde gør, at følelsen sætter sig og bliver en væren.
Afrikansk, når det er bedst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA