x
Diverse kunstnere: Postkort Fra Livet

Diverse kunstnere
Postkort Fra Livet

Diverse kunstnere: Postkort Fra Livet

GAFFA

Album / CMC
Udgivelse D. 26.02.2006
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Postkort Fra Livet er folkets egne historier forstået på den måde, at danskerne har kunnet sende deres historier og beretninger ind til P4 hos DR, hvorefter Poul Krebs tog over med en række danske kunstnere. Man kan altså sige, at radiolytterne har lavet en stor del af arbejdet for de danske sangskrivere, der normalt lever af at skrive deres egne sange.
Projektet er delvist vellykket med 11 vidt forskellige sange og ni hørefilm. Sangene fungerer bedst som enkeltstående fortolkninger, hvor Christian Juncker leverer en dejlig cathcy popsang På Fredag Bliver Jeg Svensker med udlændingedebatten som den indlagte torn, men ellers det gennemgående bare godt håndværk fra åbent værksted hos dansk sangskrivning.
Tilgengæld kommer der skæbner på spil i hørefilmene, der er længere fortællinger med underlægningsmusik. Hørefilmene når rundt om det meget krasse over det sentimentale til de enkle hverdagsfortællinger. Det er både stærkt og rørende, men absolut bedst i Henrik Strubes Langtur, der på sin egen stille måde reflekterer over livets forgængelighed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA