x

Da Beatminerz
Brace 4 Impak

Da Beatminerz: Brace 4 Impak

GAFFA

Album / Rawkus / Playground
Udgivelse D. 08.10.2001
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

I disse tider, hvor hitlisterne er domineret af dansevenlig hip-hop, og hvor diverse kunstnere og producere leverer metervare i stedet for at komme op med noget next shit, er det forfriskende med lidt undaground flava.
Baetminerz’ Brace 4 Impak består af simple, supertunge beats og en række mindre kommercielt orienterede MC’er, der gi’r den fuld skrue: Royce 5’9, Black Moon, Last Emperor, Jayo Felony & Ras Kass, Flipmode, Freddie Foxx, Heather B, Krumbsnatcha, Naughty og andre leverer alle et rigtig godt stykke arbejde, som undergrunds-hoveder rundt omkring vil kunne sætte pris på.
Men det er jo sjældent, at sådanne mixtape-agtige projekter er gennemførte, og Brace 4 Impak har da også sine svagheder. Cocoa B’s Extreme Situation er alt for kedelig i forhold til det andet materiale på pladen. Desuden virker R&B-cuts’ne Open med Caron Wheeler og Pete Rock samt The Anti-Love Moment med Total og Talib Kweli (som ellers er udmærkede) lidt malplacerede på det ellers meget hardcore-prægede album.
Stadig er Brace 4 Impak yderst stimulerende, fordi den ikke søger at gå på kompromis, men fokuserer på at levere noget stærkt tiltrængt nakkevridende hård rap. Derudover er den et bevis på, at Beatminerz stadig er i fuld effekt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA