x
Garbage: beautifulgarbage

Garbage
beautifulgarbage

Garbage: beautifulgarbage

GAFFA

Album / Interscope Records
Udgivelse D. 08.10.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er ikke de store musikalske omvæltninger, som man ramler ind i på Garbages nye udspil. Her på deres tredje album er det den velkendte og veltilrettelagte skarptskårne lyd, der atter slår til med beundringsværdig præcision. Umiddelbart er det en lyd, der i dag kører lidt på efterslæb, men på beatifulgarbage formår bandet alligevel at tilføre deres rock- og popkoncept nyt blod og en smittende vitalitet.
Det er nemlig de gode sange med masser af herlig melodi, der fører Garbage sikkert ind i dette årti. Ellers har Garbage med deres afklædte og hårde futuristiske rock vel nærmest været forgangsband for den tidstypiske 90’er-rock, der på ganske få år er blevet lidt tung at lytte til. Men på beatifulgarbage er de trukket lidt væk fra den hårde elektronisk prægede Version 2.0 og har nærmet sig de gode poprefræner fra debuten. Der er kort sagt mere uforpligtende Only Happy When It Rains og Stupid Girl end den solidt forcerende Push It over albummet, uden at de på nogen måde er gået musikalsk baglæns.
Med de flotte melodier har Garbage nemlig igen ladet den musikalske leg føre taktstokken, hvor de hårde guitarsamplinger er blevet tildelt en mere afgrænset plads at udfolde sig på. Det er den altid velsyngende Shirley Manson, som tiltvinger sig det melodiske rum, og sætter brand i melodierne.
Samtidig giver Garbage sig lystigt i kast med den store Phil Spector-lyd på eksempelvis Can’t Cry The Tears for alligevel at knække over i en mere slagkraftig rock, mens den voluminøse Silence Is Golden blæser alt og alle til vægs.
beautifulgarbage har derfor både poppens sødme og rockens abrupte piskesmæld, som siden begyndelsen har været Garbages uovertrufne varemærke. Det er ikke for ingenting, at bagmanden Butch Vig har produceret Nirvanas Nevermind og været efterspurgt af Smashing Pumpkins og Sonic Youth.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA